Aktuelle nyheder - Tag

Ung dansk virksomhed får vigtig EU-prisKomproments tre ejere eksportdirektør Niels Heidtmann (tv.), salgsdirektør Kim Kristensen (nr. to) og økonomidirektør Jan Kristensen (th.) med MEP Bendt Bendtsen under uddelingen af SME Star Award.

Ung dansk virksomhed får vigtig EU-pris

Komproment har modtaget SME Star Award-prisen for sine bæredygtige tag- og facadesystemer. Firmaet er nu godt på vej ud på verdensmarkedet

Del artiklen på

Ved en ceremoni i Bruxelles d. 17. oktober fik nordjyske Komproment overrakt den europæiske pris SME Star Award i kategorien start-up. Prisen uddeles af EU organisationen SME Europe (Small and Medium Entrepreneurs Europe).

Den danske virksomhed vinder prisen for sit arbejde med at udvikle bæredygtige og nyskabende tag- og facadesystemer. Løsningerne er Cradle to Cradle (C2C) certificerede på sølv niveau, og baseret på tegl og naturskifer. Det er muligt at integrere solcellepaneler direkte i tag- og facadeløsningerne. Alle komponenter i systemerne kan genanvendes.

- Det er meget imponerende, hvorledes Komproment har løftet sig fra en innovativ virksomhed med fokus på det danske marked til nu at gøre sig gældende på det internationale marked. Virksomhedens ledelse arbejder dedikeret og målrettet med udvikling af byggeløsninger, der giver svar på aktuelle udfordringer som bæredygtighed og energieffektivitet. Alt sammen baseret på grundig dokumentation. Det er fortjent, at Komproment hædres for sin målrettede indsats, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Han suppleres af Thomas Uhd, der er branchedirektør for Dansk Byggevareindustri.

- Det er fantastisk, at vi har så dygtige byggevareproducenter i Danmark, at de kan gøre sig gældende i Europa og vinde en europæisk pris som den bedste start-up. Vi ønsker stort tillykke, siger han.

Ros fra Bendt Bendtsen
Det blev allerede sidst i 2017 meldt ud, at Komproment havde vundet den europæiske pris i sin kategori. I den anledning udtalte Medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti Bendt Bendtsen, der er en af grundlæggerne af SME Europe:

- Komproment var en sikker vinder af start-up prisen, selvom de var oppe imod et stærkt felt af innovative virksomheder i hele Europa. Komproment får prisen for at have udviklet bæredygtige og konkurrencedygtige facade- og tagelementer, der kan adskilles og genbruges. Virksomheden er allerede er godt i gang med eksporten i Europa. Det er ganske godt gået af en virksomhed på bare tre år.

Potentialet er til stede
Komproment blev startet for 17 år siden af de tre nuværende ejere Niels Heidtmann og brødrene Kim og Jan Kristensen og har siden beskæftiget sig med tag- og facadeprodukter til det danske marked. Den nyskabende facadedivision Komproment Danish Building Design er kun tre år gammel, og vandt prisen foran over 100 virksomheder fra hele Europa.

- De præmisser vi blev vurderet på holder stadig vand, og vi er siden kun blevet endnu mere overbeviste om, at potentialet i vores idéer og produkter er til stede. Vi har opbygget et forhandlernetværk i Europa, og vi er nu begyndt at få ordrer ind fra Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, Østrig, Liechtenstein, England, Holland og Italien. Vi har også leveret den første ordre til USA, siger Niels Heidtmann, der med prisen har fået god hjælp i forsøget på at komme udover rampen med de nye produkter.

Virksomheden vandt tidligere i år også Byggeriets Miljøpris 2018 for sine innovative og bæredygtige tag- og facadeløsninger.

-losLæs mere om Tag

22/10 2018