bygma
bygma
scroll
Fremtidens flisemurere brillerede med flid og finesseEfter søndagens Skills kan Kenny Bech Bruun nu kalde sig vinder af flisemurerkategorien ved DM i Skills i både 2020 og 2021.

Fremtidens flisemurere brillerede med flid og finesse

Covid-19 satte hverken begrænsninger for talentudfoldelsen eller den gode stemning, da Danmarks bedste flisemurer i går blev kåret ved en komprimeret udgave af DM i Skills efter tre hæsblæsende konkurrencedage

Finesse, fingerfærdighed og flid var i fokus, da det søndag d. 29. august blev afgjort, hvem der løb med titlen som årets bedste flisemurer ved danmarksmesterskabet for unge fra landets erhvervsuddannelser, DM i Skills.

Begivenheden på Tech College Aalborg bød på komplicerede opgaver, hvor fire unge talenters evner, hvad angår præcision, materialeforståelse og kreativitet, blev sat på prøve. Efter tre hæsblæsende dage var det Kenny Bech Bruun fra Rybners Tekniske Skole, der løb med sejren

- Jeg er jo sønderjyde, så jeg går bare i gang og håber på det bedste.

Sådan beskrev Kenny Bech Bruun sin tilgang, som for 2. år i træk skaffede ham anerkendelsen og titlen som Danmarks bedste flisemurer.

Højt humør trods Covid-19-begrænsninger
Som landstræner for flisemurerne ved Skills har Lars Skibdahl Schmidt de seneste 10 år spottet håndværkertalenter rundt om i landet og arbejdet med at styrke de kompetencer, som de forventes at kunne mestre i forbindelse med den danske såvel som internationale konkurrence. Men selvom begivenheden i år var fysisk begrænset pga. Covid-19, var humøret såvel som fagligheden ikke til at tage fejl af.

- Stemningen har været god hele vejen igennem, fordi finalisterne har haft masser af samvær op til konkurrencen, hvor vi har hygget og grinet. For selvom deltagerne er konkurrenter, har de stadig et godt fællesskab med plads til sjov.

Sådan beskriver Lars Skibdahl Schmidt konkurrencen, og han understreger samtidig, at Skills-eleverne både har været ambitiøse, knivskarpe og lagt et tårnhøjt niveau for dagen. Konkurrencen handler nemlig ikke bare om at levere et resultat, der skal være fagligt korrekt udført. Det skal også se pænt og ordentligt ud – og det kan godt være en udfordring, når der er nerver på.

- Der er ingen tvivl om, at dette års felt har været meget stærkt. Det er nogle ret svære opgaver, som de unge flisemurere skal løse. De arbejder under et stort tidspres og skal på kort tid sørge for, at udførelsen er helt i øjet. Det er et håndværk, som kræver, at man holder hovedet koldt. Og selvom der kun findes én vinder, så kan man ikke blive andet end imponeret over det håndværk, som eleverne har præsteret, påpeger han.

Læs mere under billedet...
Den efterfølgende vinder i fuld koncentration i løbet af konkurrencen.

Nørderi på højeste niveau
I det hele taget er flisemurerfaget en disciplin, der ifølge Lars Skibdahl Schmidt stiller store krav til både fingerfærdighed og finesse. Faktisk er han ikke bleg for at omtale deltagerne som et vaskeægte hold nørder. Det er nemlig slet ikke muligt at komme så langt i konkurrencen, hvis ikke man ’nørder’ alt fra udførelse til materialer og anvendelse af værktøjer.

- Murerfaget er i konstant udvikling, og fliser har stor betydning for, hvordan vi designer og indretter bygninger nu om dage. Fliser bliver brugt i stadig flere og stadig mere komplicerede sammenhænge. Derfor er det vigtigt, at fagets udøvere er fortrolige med de nyeste materialer og anvendelsesmuligheder. Dette afspejler sig også i flisemurerdisciplinen på Skills, hvor der er kommet gradvist mere fokus på de store krav, som faget stiller, fortæller Lars Skibdahl Schmidt, der påpeger, at opmærksomheden omkring anvendelsen af de rette værktøjer og produkter ligeledes er vokset.

Den danske producent Alfix var for 10. år i træk sponsor for mesterskabernes flisemurerkategori.

-los


30/8 2021