Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Ny dyksav har markedets største skæredybdeFestool har i mange årtier været kendt for sine save og særligt dyksaven. I 1960’erne kom Festool på markedet med en rundsav med føringsskinne, og i 1980’erne kom den første dyksav.

Ny dyksav har markedets største skæredybde

Festool har smidt en ny dyksav på markedet, der med en skæredybde på 60 millimeter giver håndværkeren mere fleksibilitet. Samtidig har den integreret kickbackstop-funktion

Del artiklen på

Værktøjsproducenten Festool har sendt sin nyeste dyksav, TS 60 K, på markedet. En alsidig og sikker dyksav med indbygget sikkerhedsteknologi og markedets største skæredybde.

Skæredybden på 60 millimeter, der er en forøgelse med fem millimeter sammenlignet med markedets andre dyksave, giver håndværkerne øget fleksibilitet, da geringssnit på 45 grader i massive plader nemt kan saves ind til 40 millimeter. Samtidig har den integreret kickbackstop-funktion, der øger sikkerheden samt beskytter materialet.

– Dyksaven kan kombineres med alle savesystemer, så den både klarer præcise snit i massivt træ og effektive tilskæringer af stablede plader. Man finder ikke samme fleksibilitet hos andre dyksave på markedet, og med TS 60 K går vi skridtet videre i udvikling af dyksave, forklarer Paw Mikkelsen, tømrer og produktspecialist hos Festool.

Mere sikkerhed ved savning
Den unikke kickbackstop-teknologi minimerer chancen for personskade, da klingen automatisk stopper i tilfælde af tilbageslag. Saven er klar til brug igen straks efter udløsning af kickbackstop og kræver ingen udskiftning eller ekstra udgifter. Med teknologien beskyttes såvel håndværker som materiale, og dyksaven er den første ledningsdrevede af sin slags med denne funktion.

– Med KickbackStop-teknologi minimeres risikoen for personskade og skåner samtidig materialet, da man undgår, at maskinen laver flosser og hakker ved tilbageslag eller neddykning i emnet, siger Paw Mikkelsen.

Den nyeste generation af den kulfrie EC-TEC-motor gør saven effektiv og nærmest vedligeholdelsesfri, og de maksimalt 6800 omdrejninger i minuttet giver optimal saveeffekt, let fremføring og perfekt snitkvalitet. Dertil er der tænkt på mange andre detaljer som for eksempel enkelt klingeskift, overfladebeskytter, vinkelanslag, parallelanslag, nøjagtig dybdeindstilling med dobbeltmarkør og finindstilling.

TS 60 K Dyksav

Skæredybde på 60 millimeter men samme vægt og størrelse.
Geringssnit på 45 grader indtil 40 millimeter.
KickbackStop-teknologi for bedre sikkerhed.
Mulighed for kombination med alle føringsskinner og geringsskinne FSK.

-dc

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

1/12 2022