left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - VVS

Christoffersen & Knudsen A/S renoverer 244 badeværelserNår udfordringerne er store, er det vigtigt med god kemi, hvor Ricky fra Christoffersen & Knudsen A/S (tv) og Bjarne taler lige ud af posen og kan drille hinanden.

Christoffersen & Knudsen A/S renoverer 244 badeværelser

Det kræver rummelighed af håndværkerne hos vvs-firmaet Christoffersen & Knudsen A/S, når der skal renoveres badeværelser hos psykisk sårbare beboere og andre, der har haft det svært her i livet

Del artiklen på

Ricky V. Barfoed, der er entrepriseleder i VVS-firmaet Christoffersen & Knudsen A/S, Rødovre, går og pakker de sidste flyttekasser i skurvognen. Det sidste badeværelse er næsten færdigt og om få dage er det slut med totalrenoveringen af 244 badeværelser i bebyggelsen Humlebæk Huse.

En omfattende renoveringsopgave, der har taget 14 måneder med badeværelser, der i sin tid ikke var blevet vådrumssikret, og hvor der derfor havde spredt sig skimmelsvamp under fliserne og videre ud i væggene i de tilstødende rum. 

- Det hele skulle skrælles af og bygges op igen, så det har været lidt af en logistikopgave at styre det med vores egne vvs’ere, tømrere, murer, elektrikere og malere, så de kom i den rigtige rækkefølge, på det rigtige tidspunkt og i den rigtige lejlighed, men de har været kanondygtige til at få enderne til at mødes, fortæller Ricky V. Barfoed fra Christoffersen og Knudsen A/S.

Hundebid og psykisk sårbare beboere

Men så stor renovering af badeværelser kan kun lykkes, hvis der også er et tæt samarbejde med beboerne, der i nogle uger har skullet undvære deres badeværelser og benytte sig af badecontainere. De blev undervejs varslet både 14 og 3 dage før arbejdet gik i gang, men Christoffersen & Knudsen A/S oprettede også en særlig hjemmeside, hvor beboerne kunne følge renoveringen af deres badeværelser.

Og selv om langt de fleste beboere er søde og velfungerende, så har der som i mange andre almene bebyggelser været en del beboere, der har en psykisk diagnose eller har haft det ualmindeligt svært her i livet. Beboere, der ikke har kunnet overskue at aflevere en nøgle til aftalt tid, så håndværkerne kunne komme i gang til tiden, eller haft svært ved at styre deres hunde, hvor håndværkerne er blevet bidt.

- Når du kommer ind i en lejlighed, og der ligger en stor bunke skrald på gulvet, så kan du hurtigt se, at her bor en, der ikke har haft det for let i livet. Det kræver tålmodighed og en stor portion rummelighed, og det kan være svært. Især for håndværkere, der kun er vant til byggepladser – De er ikke altid tunet helt ind på det menneskelige, og hvordan man får tingene til at glide, siger Ricky og fortæller, at de samtidig også skal kunne sætte en grænse uden at sætte det hele i stå:

- Det er jo ikke altid beboerne forstår, at våde fuger skal hærde nogle dage, før vi kan arbejde videre. Eller forstår, at det er badeværelset, vi skal lave, og derfor ikke kan ordne lågen på deres køkkenskab eller lampen, der hænger i loftet.

Beboerne roser Christoffersen & Knudsen

Men i sidste ende er kabalen gået op, også i forhold til tidsplanen, hvilket ifølge Ricky især også skyldes samarbejdet med ejendomsmesteren Bjarne Sørensen, der har 30 års erfaring i branchen og kender de fleste beboere. Der har ifølge dem begge været en god kemi, hvor de siger tingene, som det er og har fået løst udfordringerne sammen. Derfor vil Bjarne hellere end gerne samarbejde med Ricky og Christoffersen og Knudsen A/S på nye opgaver:

- Da de startede, var der lidt småfejl, hvor mureren manglede en fuge, eller der var et par fliser, som sad skævt, men ellers har det kørt rigtig godt. Især også i forhold til kontakten til beboerne, for det er mig, der får balladen, når det kører skævt – og det har det ikke gjort. Tværtimod har langt de fleste beboere rost håndværkerne. De synes, det er et pænt stykke arbejde, og at håndværkerne fra Christoffersen & Knudsen A/S har været søde og imødekommende. 

Læs mere om VVS

28/5 2019
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima