left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Aarhus bruger myldretiden positivt Bedre trafik flow er en gevinst for trafikanterne, der undgår spildtid i bilerne, ligesom det er en fordel for miljøet, når færre biler holder i tomgang. (Foto: Aarhus Kommune)

Aarhus bruger myldretiden positivt

Dynamiske trafiktavler sikrer bedre udnyttelse af vejene i Aarhus i myldretiden. Ny undersøgelse viser, at kommunens ti dynamiske tavler med trafikinformation lever op til formålet

Del artiklen på
Arbejdet med at anlægge letbanen fylder meget i bybilledet for tiden. Derfor har Aarhus Kommune investeret i ti dynamiske tavler, der med realtidstrafikinformation skal guide trafikanterne til at vælge de mest hensigtsmæssige veje gennem byen.

Tavlerne har leveret trafikinformation til bilister siden efteråret, og nu viser en stor undersøgelse, at 79 % stoler på tavlernes information, og at mange foretager rutevalg på baggrund af informationerne.

Infrastrukturen er en af de helt store udfordringer i en stor by som Aarhus. Derfor har Byrådet i foråret 2016 bevilget 34,5 mio. kr. til fremadrettede ITS-indsatser.

Ringgaden tager trykket af Skovvejen
- Tavlerne er et eksempel på, hvordan vi arbejder med intelligente løsninger til at udnytte kapaciteten på vejene optimalt og får så kort rejsetid som muligt. Vi fortsætter nu arbejdet på mange fronter og vil herunder vurdere, om vi skal indkøbe flere dynamiske tavler, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz.

Ifølge ITS-projektleder i Center for Byens Anvendelse Asbjørn Halskov-Sørensen kan man f.eks. tydeligt se, at trafikanterne agerer på baggrund af tavlen, der står placeret på Grenåvej ved Risvangs Allé og anviser hurtigste rute til Europaplads. Når tidsforskellen på tavlen stiger, vælger flere bilister den hurtigste rute, som i myldretiderne ofte er Nordre Ringgade frem for Skovvejen.

- Mange bilister er vanemennesker. Med mindre de er tvunget til andet eller får en information, der gør det attraktivt at vælge anderledes, kører de altid samme rute. Det er meget forskelligt, hvilken rute der er hurtigst til Europaplads, og der er ofte flere minutter at spare ved at vælge rigtigt – og det kan vi helt faktuelt se, at tavlen hjælper bilisterne med, siger han.

-cmn

Læs mere om Byggeri

15/8 2016
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.