Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri: Travlhed giver plads til lykkeriddere- Vi ved fra den sidste højkonjunktur, at når aktivitetsniveauet er højt, så kommer der nogle lykkeriddere, som ikke får afleverer ordentligt arbejde, siger dir i Dansk byggeri, Michael H. Nielsen

Dansk Byggeri: Travlhed giver plads til lykkeriddere

Høj aktivitet i byggeriet giver større risiko for klager, men desværre også opgaver til tvivlsomme lykkeriddere, advarer Dansk Byggeri, der bifalder en bedre kvalitetssikring i byggeriet

Del artiklen på

Der er travlhed med masser af opgaver i byggebranchen, hvor flere og flere danskere får bygget om, til eller moderniseret, og en gang i mellem går tingene bare galt. Dansk Byggeri finder derfor ikke det stigende antal klagesager i Byggeriets Ankenævn alarmerende. Men det noget højere aktivitetsniveau har skabt en slags myldretidstrafik, hvor forbrugerne skal se sig ekstra godt for, hvis de ikke vil komme galt af sted, lyder det advarende fra direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

- Vi ved fra den sidste højkonjunktur, at når aktivitetsniveauet er højt, så kommer der nogle lykkeriddere, som vil lave nogle hurtige forretninger til lav pris, og som samtidig ikke får afleveret et ordentligt stykke arbejde. Vi gør, hvad vi kan for at holde øje med dem og få dem luget ud i vores organisation, men vi kan ikke stoppe dem ude i markedet.

Garantiordning forbedret
På Dansk Byggeris repræsentantskabsmøde har man for nyligt hævet loftet i BygGarantiordningen fra 100.000 kroner til 150.000 kroner, så forbrugerne er bedre dækket, hvis de får medhold i klagesager. Alligevel lyder opfordringen, at man ser sig godt for, når man vælger håndværker eller udser sig en virksomhed til byggeopgaven, For eksempel høre vennekredsen og naboer om deres anbefalinger, læse andres anmeldelser på nettet og så er det altid en god ide at gå efter en håndværker, der er omfattet af en garantiordning.

Bedre dokumentation på vej
Og byggerådgiver Anders Hagemanns forslag om en bedre kvalitetssikring undervejs i byggeriet, ser Michael H. Nielsen som en god ide.

- Vi er stærke tilhængere af kvalitetssikring, og jeg ved fra den it-messe, vi havde i februar, at det er noget vores medlemsvirksomheder efterspørger rigtig meget. De vil gerne have digitale programmer, hvor de netop kan gemme fotos og dokumentation undervejs, så i takt med at kunderne efterspørger det, vil flere og flere også have fokus på at kunne levere det, siger Michael H. Nielsen, der dog har et men:

- Det kræver så omvendt, at kunderne ved større opgaver enten har lidt byggeteknisk indsigt eller lader sig assistere af en rådgiver undervejs. Både omkring pris, hvad der skal laves, og hvornår det skal være færdigt. Men også have en byggesagkyndig med, der kan vurdere kvaliteten ved afleveringsforretninger, og så er det altid klogt ikke at betale alle pengene før arbejdet er lavet færdigt.

Af Johannes H. Nørgård

Kom tæt på Jimmi og Pernille, der har betalt en høj pris for dårligt håndværk:http://bygtek.dk/artikel/byggeri/i-husbyggeri-til-halsenLæs mere om Byggeri

19/5 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder