left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Klar til Køge Nord StationDet første spadestik markerer begyndelsen på de kommende to års anlæg af Køge Nord Station, som bl.a. tilføres Nordens største Parkér og Rejs-anlæg. (Foto: Banedanmark)

Klar til Køge Nord Station

Når Køge Nord Station åbner, kan man tage toget til København på kun tyve minutter - og så rykker Køge for alvor tættere på København. Nordens største Parkér – og Rejs-anlæg anlægges ved stationen

Del artiklen på

Der er nu taget første spadestik til byggeriet af Køge Nord Station, der fra 2018 kommer til at binde den eksisterende S-togslinje sammen med den dobbeltsporede højhastighedsbane mellem København og Ringsted og Lille Syd-banen henover Danmarks mest trafikerede motorvejsstrækning, Køge Bugt Motorvejen.

Byggeriet af Køge Nord Station omfatter anlægget af en 225 meter lang gangbro med dertilhørende rulletrapper, trapper og elevatorer samt opbygning af perroner på fjernbane og S-bane. Dertil bygges et stort Parkér og Rejs-anlæg ved stationen.

- Når den nye højhastighedsbane til Ringsted over Køge åbner for trafik i 2018, vil den give en bedre køreplan med mulighed for flere togafgange, kortere rejsetid og færre forsinkelser. Køge Nord Station kommer til at tilbyde lette skiftemuligheder og bedre forbindelser, som vil være med til at styrke den kollektive trafik, siger Per Jacobsen, adm. direktør i Banedanmark.

Tættere på Europa
Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune, glæder sig over, at starten til den nye station nu er gået i gang.

- Vi styrker Køges infrastruktur på alle fronter i de her år, og Køge Nord Station kommer til at give et kæmpe løft til pendlerne. Når Køge Nord Station åbner, kan man tage toget til København på kun tyve minutter - og så rykker Køge for alvor tættere på København. Vi bygger Nordens største Parkér – og Rejs-anlæg lige ved siden af. Det vil gøre det nemt at skifte mellem tog, cykel eller bil, siger Flemming Christensen.

- Køge har en særdeles god beliggenhed tæt på både København, Malmø, Hamborg og dermed resten af Europa. Og ikke nok med det, så bliver Køge Nord Station et arkitektonisk mesterværk, som blandt andet er blevet kaldt en af de mest spektakulære broer i verden af den amerikanske TV-station CNN, tilføjer Flemming Christensen.

Borgmesteren ser også frem til, at den nye højhastighedsbane skal kobles sammen med den lokale togbane, Lille Syd, så man kan tage tog direkte til København fra Herfølge, Tureby og Køge By to gange i timen.

Vartegn for grøn mobilitet
Det første spadestik markerer begyndelsen på de kommende to års anlæg af Køge Nord Station. Det bliver Bladt Industries A/S, der skal bygge den markante gangbro over baneanlægget.

Køge Nord Station har høstet både national og international anerkendelse for sit design. Bag designet står teamet Cobe og Dissing+Weitling med Cowi som rådgiver, som i november 2014 vandt den internationale arkitektkonkurrence udskrevet af Banedanmark i samarbejde med Køge Kommune og DSB, der desuden står bag Parkér og Rejs-anlægget ved stationen.

Teamet har med Køge Nord Station skabt et markant vartegn for grøn mobilitet. Stationen skal fremme togtrafikken ved at tilbyde lette skiftemuligheder for alle passagerer, der skifter mellem tog, bil, bus og cykel.

cmn


Køge Nord Station bliver en ny port til København for de 90.000 dagligt passerende, og et vigtigt skridt på vejen for de på sigt over 8.000 daglige brugere.
Visualisering: Cobe og Dissing+Weitling)

Læs mere om Byggeri

14/9 2016