Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

18 V-borehamre effektive som maskiner med ledning

18 V-borehamre effektive som maskiner med ledning

Bosch udvider borehammersortimentet med EC-motor med to særdeles kraftfulde maskiner

Del artiklen på

GBH 18V-26 Professional og GBH 18V-26 F Professional er begge maskiner har en slagenergi på 2,6 J og dermed 50 % mere slagkraft end den hidtil mest effektive 18 V-borehammer. De kan derfor sammenlignes med en ledningsdrevet maskine som fx GBH 2-26 Professional - ikke mindst på grund af deres EC-motor. EC-motoren er helt vedligeholdelsesfri og særdeles effektiv på grund af den høje virkningsgrad. Der kan vælges mellem en model med fast patron og en model med skiftepatron (F), hvor der også medfølger en selvspændende borepatron til rundskaftbor.

Kontrolleret og præcist
For at sikre, at håndværkeren kan arbejde kontrolleret ved krævende opgaver som eksempelvis boring i armeret beton har Bosch udstyret GBH 18V-26 Professional og GBH 18V-26 F Professional med KickBack Control. Opstår der en pludselig rotation af borehammeren omkring boreaksen - eksempelvis ved fastklemning af boret - slår den integrerede sensor motoren fra på brøkdele af et sekund. Denne proces forebygger et uventet tilbageslag af værktøjet og kan således reducere risikoen for skader. Og når der skal bores i skrøbelige materialer som f.eks. fliser, bliver håndværkeren understøttet af den integrerede funktion Electronic Precision Control (EPC). Når EPC-funktionen er aktiveret, begrænses borehammerens maksimale ydelse til 70 % ved langsommere acceleration. Det betyder, at håndværkeren lige fra starten kan arbejde med slagfunktion og derved spare et arbejdstrin - boret glider ikke ved forboring.
 
Ergonomisk og færre vibrationer
Den nye generation af 18 V-borehamre fra Bosch har også fået en ny udformning og er blevet optimeret til ergonomisk arbejde. Håndgrebet ligger nu på linje med boreaksen på begge maskiner, og denne L-form sikrer skånsomt, at arbejdet bliver mindre trættende. Desuden har begge borehamre et dæmpningselement, der afkobler hovedgrebet fra hammerens drev og dermed reducerer vibrationsbelastningen.
 
Integreret, aktiv støvudsugning
For første gang tilbyder Bosch de nye 18 V-borehamre med en aktiv og integreret støvudsugning for at reducere støv under arbejdet ved f.eks. eftermontering af belysning. GDE 18V-16 Professional kan efter behov ganske enkelt sættes på borehammeren, og den har sin egen motor, som også forsynes med akku-energi fra borehammeren. Og så er udsugningen udstyret med en Auto-Power-On/Off-funktion, der gør borearbejdet med støvudsugning nemt og rent. Funktionen starter automatisk sammen med borehammeren, men har to sekunders efterløb for bedst mulig at fjerne støvet efter, at boreprocessen er stoppet. Derudover bidrager det integrerede HEPA-filter til en pålidelig støvbeskyttelse, og så kan det rengøres og tømmes hurtigt og nemt - ligesom støvbeholderen.
 
18 V-borehamrene er udstyret med LED-lys på huset, så arbejdsområdet bliver godt oplyst samt en effektiv 6,0 Ah-akku. Med tilhørende hurtiglader GAL 1880 CV Professional er akkuen helt opladet efter 50 minutter - dvs. 30 % hurtigere end forgængeren. Den nye generation af 18 V-borehamre er en del af Flexible Power-systemet, og den er således kompatibel med hele det professionelle 18 V-system fra Bosch.
 
18 V-borehamrene GBH 18V-26 Professional og GBH 18V-26 F Professional og støvudsugningen GDE 18V-16 Professional fås med forskelligt leveringsomfang hos forhandlerne fra maj 2017.

-kj

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

27/4 2017
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderLaserLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamenterSkruerSlibeserviceStål skruerStålåseTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder