LCA
LCA
scroll
Carl Ras vokser sig større i NordjyllandNordjydsk Værktøjssalg fortsætter som en selvstændig enhed med samme navn, medarbejdere og beliggenhed i Frederikshavn. På sigt bliver forretningen dog integreret under navnet Jydsk Værktøj.

Carl Ras vokser sig større i Nordjylland

Carl Ras har opkøbt Nordjydsk Værktøjssalg i Frederikshavn. Den nordjyske værktøjsleverandør får fremover daglig ledelse under Jydsk Værktøj i Aalborg, som Carl Ras opkøbte sidste år, og bliver på sigt integreret under samme brand

Målet med opkøbene er at styrke værktøjsleverandørernes samlede position i markedet med et fælles fokus på at give kunderne adgang til professionel service, rådgivning samt et bredt og dybt sortiment.

Nordjydsk Værktøjssalg, der består af 10 ansatte, er ifølge administrerende direktør, Gorm Rasmussen, et stærkt match til Carl Ras:

- Vi ønsker at styrke vores position inden for industrisegmentet. Her mener vi, Nordjydsk Værktøjssalg er et godt supplement til vores nuværende forretningsområder til tømrer og snedkere, entreprenørsegmentet, låsesmede, døre og vinduesindustrien, siger Gorm Rasmussen.

Han tilføjer, at Nordjydsk Værktøjssalg de seneste år har formået at udvikle en sund forretning i vækst:

- Ved at bygge videre på de gode erfaringer, vi har fået gennem vores partnerskaber med 3Aktive og Jydsk Værktøj, skal vi samarbejde tæt om at sikre høj faglighed, høj varetilgængelighed, professionel service og rådgivning til kunderne, så vi sammen bliver den foretrukne leverandør i markedet.

Med opkøbet vil Nordjydsk Værktøjssalg samtidig styrke sin position i Nordjylland og på sigt øge sin geografiske tilstedeværelse:

- Jeg har længe kigget efter den helt rigtige virksomhed til købet af Nordjydsk Værktøjssalg. Carl Ras lægger ligesom os vægt på at gå en ekstra mil for kunderne, og professionel service og rådgivning er i højsædet.

- Samtidig deler vi samme værdigrundlag og ambitioner, og vi har samme syn på virksomhedskultur og værdier, siger direktør , Lars Perl Kristensen, der fortsætter i virksomheden som kørende sælger. Han tilføjer:

- Med salget af Nordjydsk Værktøjssalg kan jeg bruge alt min tid på det, jeg brænder for; nemlig løbende dialog med kunder og kundebesøg ude i virksomhederne, mens virksomheden ledes og drives af en anden direktør.

Ny daglig ledelse under Jydsk Værktøj i industrien
Kjeld Thomsen, der er direktør i Jydsk Værktøj, overtager fremover den daglige ledelse i Nordjydsk Værktøjssalg:

- Vi ønsker at styrke vores position inden for industrien. Det kan vi i den grad igennem Jydsk Værktøj, der sælger værktøj og maskiner til metalindustrien og byggebranchen.

- Vi komplementerer hinandens kompetencer, services og produkter godt. Det baner uden tvivl vejen frem for et spændende samarbejde, siger Lars Perl Kristensen og tilføjer:

- Samtidig er jeg utrolig glad for, at Kjeld overtager den overordnede ledelse og strategiske udvikling af virksomheden fremadrettet, da jeg anser ham for at være en meget kompetent leder.

Kjeld Thomsen supplerer:

- Vi vil gerne hjælpe med at sikre, at vi sammen kan tilbyde de rigtige produkter og services til kunderne, som vi på tværs af hele Carl Ras-koncernen har gode erfaringer med.

- Vi glæder os til at udvide vores kunde- og leverandør-pallette markant og ser ligeledes frem til en øget konkurrencekraft, som vil understøtte en fortsat vækst for både Nordjydsk Værktøjssalg og Jydsk Værktøj.

Med salget af virksomheden til Carl Ras får Nordjydsk Værktøjssalg fremover adgang til samme støttefunktioner, som Jydsk Værktøj har haft glæde af det seneste år:

- Som en del af Carl Ras-familien har vi fået tilegnet os kompetencer, som vi ikke havde før. Det gælder særligt sparring og rådgivning til digitalisering, kommunikation, marketing, bæredygtighed og HR, og vi har fået nemmere adgang til et større produktsortiment, tilføjer Kjeld Thomsen.

Samler et nøje udvalg af specialistvirksomheder i branchen
Med opkøbene af 3Aktive (2019), Jydsk Værktøj (2022) og nu Nordjydsk Værktøjssalg ønsker Carl Ras at samle et nøje udvalg af specialistvirksomheder i branchen, hvor kultur og service er i højsædet.

Virksomhederne har alle bevaret egne selvstændige brands og forretning:

- Vi går meget op i at anerkende virksomhederne, deres styrker, og hvor de kommer fra, og vi kan se, at det ofte er det, der gør dem til førende specialister på deres del af markedet.

- Fællesdriveren mellem os skal så være, at vi har en enorm passion for produkterne, for at servicere vores kunder og for at sikre, at kunderne får varerne til den rigtige tid og i de rigtige mængder, fortæller Gorm Rasmussen.

Nordjydsk Værktøjssalg fortsætter for nu som en selvstændig enhed med samme navn, medarbejdere og beliggenhed i Frederikshavn. På sigt bliver de dog – efter eget valg – integreret under navnet Jydsk Værktøj:

- Jydsk Værktøj er et stærkt navn i branchen, og de er geografisk tæt placeret på os.

- Med salget til Carl Ras er det derfor et ønske fra min side at blive en del af noget stærkere og større samtidig med, at vi vil føle os som en del af hele familien i Nordjylland, siger Lars Perl Kristensen.

-dc

5/1 2024