Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Cowboybukser med konge-komfort

Cowboybukser med konge-komfort

Arbejdsbukser skal også se godt ud – det gør den nyeste generation af Kansas' Generation Y og uden at gå på kompromis med funktionalitet og komfort

Del artiklen på

Cowboybukser. Da amerikanske Levi Strauss syede de første nittede arbejdsbukser i 1870’erne blev de lynhurtigt populære hos alle med hårdt, beskidt arbejde. Guldgravere, minearbejdere, jernbanearbejdere, og selvfølgelige også datidens tømrere, hoppede hurtigt i et par blå jeans.

Bukserne var så eftertragtede, at de endda kunne skifte ejere et par gange, før de blev kasseret – på nogle af datidens jeans, kan man se slidmærker fra knæene, som sidder forskellige steder, fordi ejerne havde forskellig størrelse.

Her, snart 150 år senere, er cowboybukser igen populære som arbejdsbuks. Flere og flere producenter har nu et par på programmet – Fristad Kansas’ nyeste generation Y, som vi tester her, er en af dem.

Super behagelige
Og lad os slå fast med det samme. Det er bukser, som med garanti havde givet de gode gamle Levi’s kamp til stregen, hvis det var kommet til en afstemning nede i saloonen. Bukserne er fyldt med praktiske lommer og justeringsmuligheder, og så er de syet af strækbart denim, der er blødt og behageligt som i italienske luksus-jeans.

- Stoffet er dejligt blødt. Jeg var nok lidt hurtig til at stikke hænderne i lommen, det er næsten, som om de er forede, griner Kim Bech, en af håndværkerne i Mester & Svends testpanel.

- Nej, seriøst, de her er bare mere behagelige end så meget andet arbejdstøj, man har prøvet i årenes løb.

Pasformen er fin og stoffet er blødt på indersiden af ben og lommer. Takket være stoffets stræk er snittet lidt tættere end traditionelle arbejdsbukser. Ja, de sidder næsten som almindelige bukser, mener tømrer Anders Hinrichs.

 

- Sådan er det i dag. Men de er stadig rigtigt komfortable at arbejde i, også med knæpuder. På nogle arbejdsbukser er der næsten ikke plads til knæpuderne, men her mærker du dem stort set ikke, så de passer rigtig godt sammen med bukserne, mener han.

Mange lommer
Selv om komforten er høj, er der også tænkt på slidstyrken i bukserne. Omkring knæene er der formsyet Cordura, ligesom ved bunden af buksebenet.

Bukserne er proppet med lommer og mange praktiske detaljer.

- Jeg behøver ikke dem alle sammen, og jeg er helst fri for at hænge for meget værktøj i bukserne – det trækker bare ned. Men det er rigtig fedt med lynlås- og klaplomme, så man ikke får for meget skidt ned i dem, siger Anders Hinrichs

- Lommerne er fint rummelige og tilpas dybe, så der er ikke noget der rasler ud, når du sætter dig eller kører i bilen, supplerer Kim Bech. Begge er enige om, at de nok ikke kommer til at bruge alle lommerne fuldt ud.

- Men så kan enhver jo bruge bukserne, som det passer dem bedst. Uanset arbejdsopgaverne, så tilpasser bukserne sig.

-mir

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

26/4 2017
Arbejdstøj VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeliglig FugedyseDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringForlænger til fugedysseFuge tilbehørFugedysseHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderLang fugedysseMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamenterSkruerStål skruerStålåseTyverimærkning værktøjVinkelbar fugedysseVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder