LCA
LCA
scroll
Flot hæder til Carl RasCarl Ras deltog for første gang i Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i 2010 og har siden da arbejdet kontinuerligt med medarbejdermålingen.

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder

Omkring 100 virksomheder i forskellige brancher har ønsket at deltage i den årlige konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore arbejdspladser, hvoraf 75 % er blevet certificeret til at deltage.

Konkurrencen baserer sig på en omfattende trivselsmåling blandt alle virksomhedernes ansatte og en gennemarbejdet kulturprofil, der beskriver, hvordan virksomhederne hver især arbejder for at være en af Danmarks bedste arbejdspladser.

- At Carl Ras løber med titlen som Danmarks Bedste Arbejdsplads 2024 i kategorien 50-499 medarbejdere, er et naturligt resultat af en insisteren på at være den bedst mulige arbejdsplads for flest mulige kollegaer.

- Carl Ras er et familiært fællesskab bestående af knap 450 mennesker, der hver dag, på tværs af mange lokationer, arbejder med at skabe ikke bare den bedste kundeoplevelse, men også den bedste oplevelse for hinanden" beskriver analyse- og konsulentvirksomheden Great Place To Work i deres begrundelse.

- Carl Ras lever op til sit medarbejderløfte 'Arbejdsglæde er vores vigtigste værktøj' – en arbejdsglæde, der er opnået gennem ægte involvering, at alle kan gøre en forskel og et fast blik på den enkeltes muligheder for udvikling, lyder begrundelsen videre.

Stoltheden er heller ikke til at tage fejl af hos Carl Ras. Gorm Rasmussen, der er administrerende direktør i Carl Ras, fortæller:

- Som ejerleder af en familieejet tredje generation virksomhed har det altid været min holdning, at vi har en forpligtelse i at sikre, at Carl Ras er en god arbejdsplads.

- Det betyder utrolig meget, at Carl Ras anerkendes for dette, og jeg er stolt af alle i virksomheden, der hver dag arbejder målrettet for kunderne og vores kultur. Prisen viser, at intet kommer af sig selv, og at vi i dag har fået skabt en robust organisation med en kultur, der kan tåle og klare rigtig meget.

Kunderne kommer tilbage og køber lidt mere
At være Danmarks bedste arbejdsplads er ifølge Gorm Rasmussen virksomhedens vigtigste konkurrenceparameter. For som han plejer at sige, så giver glade medarbejdere glade kunder, og glade kunder har en tendens til at komme tilbage og købe lidt mere:

- Når vi lever af at levere kundeservice og rådgivning, så er det afgørende, at vores kunder oplever, at de bliver mødt af nysgerrige og engagerede medarbejdere, der har mulighederne og viljen til at gå den ekstra mil for at sikre den rette løsning og en god kundeoplevelse, siger han.

Carl Ras' placering som Danmarks bedste arbejdsplads skaber også stor stolthed blandt medarbejderne.

Virksomheden bruger mange ressourcer på at bringe de gode historier om Carl Ras i spil, inddrage medarbejderne i historierne og få dem ud at leve både internt i organisationen og udadtil i markedet.

- Det skaber en større bevidsthed om, at Carl Ras er et rart sted at arbejde, og at vi er en ordentlig og ansvarlig virksomhed med et større formål udover salg af værktøj.

- Målingen i år viser for eksempel, at 99 % af vores medarbejdere synes, at vi gør noget godt for samfundet, siger HR-chef i Carl Ras, Steen Demskov, og tilføjer, at det har stor betydning for både fastholdelse og tiltrækning af nye medarbejdere:

- Det har givet os et stærkt image af, at Carl Ras er et godt sted at arbejde. Vi får væsentlig flere ansøgninger, og rigtig mange nævner til jobsamtaler, at de gerne vil være en del af en af Danmarks bedste arbejdspladser, der sætter fokus på trivsel og arbejdsglæde. Vi har lavt sygefravær blandt medarbejderne og mange med høj anciennitet.

God ledelse er grundstenen
Grundfundamentet i at skabe en ordentlig arbejdsplads for medarbejderne kræver ifølge Gorm Rasmussen, at man konstant arbejder med lederudvikling og har fokus på god ledelse. Hver tredje måned modtager alle medarbejdere i Carl Ras derfor en trivselsmåling og ledermåling.

Alt sammen for at undersøge medarbejdernes oplevelse og sikre, at lederne lever op til virksomhedens ambitioner om god ledelse.

I Great Place To Work's trivselmåling for i år fremgår det da også, at 98 % i Carl Ras mener, at ledelsen stoler på, at medarbejderne gør et godt stykke arbejde uden at kigge dem over skulderen.

- God ledelse i Carl Ras er kendetegnet ved at være nærværende, tillidsbaseret, gennemskuelig og synlig. Det er de egenskaber, vi vælger vores ledere efter, og vi stiller krav om, at de efterlever dem over for medarbejderne i hverdagen. Så længe jeg er her, vil god ledelse altid have første prioritet, siger Gorm Rasmussen.

Steen Demskov supplerer:

- Lederne er nøglen til at præge medarbejderne. De skal være rollemodeller for vores kultur og skabe den daglige trivsel. Derfor skal vi fortsat klæde lederne godt på til at skabe arbejdsglæde og god trivsel, udfordre dem og sikre, at de lever op til at være de rollemodeller, de skal være.

Vækst i markedet stiller større krav til kulturen
Carl Ras deltog for første gang i Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i 2010 og har siden da arbejdet kontinuerligt med medarbejdermålingen.

- Målingen læner sig tæt op ad vores egne værdier, hvor professionalisme, udvikling og samarbejde er i højsædet. Vi så en utrolig god mulighed for at måle på vores lederudvikling og trivsel ud fra medarbejdernes oplevelse.

- Det er sidenhen blevet en identitet og livsstil for os, der har hjulpet os til at fastholde og udvikle på vores kultur i hele organisationen, siger HR Business Partner i Carl Ras, Tina Ziegler, der i mange år har været en stor drivkraft i Carl Ras' arbejde med Great Place To Work's måling.

Arbejdet med at udvikle på kulturen bliver ifølge Gorm Rasmussen endnu vigtigere i takt med, at Carl Ras vokser i markedet.

De seneste år er engrosvirksomheden vækstet med åbning af nye butikker, udvidelse af nye forretningsområder samt med opkøb af værktøjsleverandørerne 3Aktive, Jydsk Værktøj og Nordjydsk Værktøjssalg.

- Det stiller større krav til vores evne til at samarbejde på tværs af hele organisationen og vores fokus på god ledelse i alle afdelinger. Jo mere kompleks en virksomhed vi bliver, jo større behov har vi samtidig for at løfte vores uddannelse af medarbejdere og få nye kompetencer ind udefra, siger Gorm Rasmussen og tilføjer:

- Vi befinder os i et marked med hård konkurrence, så høj service og rådgivning får endnu større betydning for os. Derfor kommer vi til at arbejde mere med balancen mellem høj trivsel og performance.

-dc

19/4 2024