Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Ny overtrækssko sikrer både håndværkere og gulveDe beskyttende overtrækssko sparer håndværkere for meget tid, når de slipper for at dække gulve af og tage sikkerhedsskoene af og på.

Ny overtrækssko sikrer både håndværkere og gulve

En tømrerlærling fik idéen til safety2shoes, som er skridsikre overtrækssko, der beskytter håndværkeres fødder og bygherrers gulve

Del artiklen på

Det nye produkt lanceres både nationalt og internationalt, og forventningerne er høje, for skoene løser et hverdagsproblem på danske byggepladser. De er nemlig lette at tage af og på, når håndværkere skal ind og ud af byggerier.

For sand udenfor og sarte gulve indenfor er noget bøvl i en håndværkers arbejdsdag. For sikkerhedssko skal beholdes på, men det tager tid, når man skal ind og ud af hoveddøren 10-15 gange på en dag og hver gang må sikre, at der ikke sidder mudder og småsten fast under skosålerne, som kan skade gulvene.

- Jeg syntes, det var så besværligt at komme ind og ud af huse med elementer. Mine kolleger tog tynde plast-overtrækssko uden på arbejdsskoene, men det er hverken holdbart eller sikkert, siger Sune Krogh, der som nyansat tømrerlærling undrede sig over, at der ikke fandtes en bedre løsning.

En dag, hvor han havde været med kollegerne ude hos en kunde, fik han idéen til at lave overtræk til sko i samme kvalitet som gode arbejdshandsker. Han gav sig til at eksperimentere hjemme på sin mors symaskine og lavede en prototype på det, der nu er blevet til safety2shoes.

Smider skoene i private hjem
- Det er rigtig godt tænkt, siger el-installatør Peter Sehested om safety2shoes.

Som indehaver af Kragelund El A/S går både han og hans svende og lærlinge hver dag på kompromis med sikkerheden, når de træder ind i private hjem.

- Der er nogle steder, hvor du bare er nødt til at tage dit fodtøj af, men det giver flere problemer. Det gør ondt at stå på en stige i strømpefødder, og hvis man så for eksempel har sat et spot op i loftet, ligger der savsmuld på gulvet, som går gennem strømperne og generer resten af dagen. Eller man taber måske en skrue, som man bagefter træder på, forklarer el-installatøren, der andre steder beholder sikkerhedsskoene på.

Med safty2shoes er det slut med at gå på kompromis med sikkerheden i strømpefødder på stigen.

- I børnehaver og vuggestuer tager vi plasticfutter udenpå vores sko, men der går lynhurtigt hul på dem, og det er ikke godt, fordi børnene jo kravler på gulvene. Så der er mange hensyn at tage, og i praksis er det rigtig mange gange i løbet af en dag, jeg tager mine sikkerhedssko af og på. Det ser jeg frem til at kunne undgå nu, siger Peter Sehested.

God løsning på sikkerhedsproblem
Byggeriets Arbejdsmiljøbus formidler god arbejdsmiljø-praksis til byggepladser, og her er konsulent Evald Zacho begejstret for safety2shoes.

- Jeg tænkte straks, at det er en genial idé. Mange håndværkere tager tynde plast-overtrækssko på for at undgå at slæbe skidt ind, men problemet er, at når der er fugt i omgivelserne, risikerer man at glide, forklarer Evald Zacho, som også ved, at nogle håndværkere tager sikkerhedsskoene af, hvis de hurtigt skal ind på et gulv.

- I en travl hverdag sker sådan noget jo sommetider, men risikoen er, at man pludselig taber hammeren ned over foden. Det er så vigtigt at bevare sikkerheden, og derfor er det rigtig godt, at der nu er kommet en løsning, hvor det er let at beholde skoene på, siger Evald Zacho.

Se film om overtræksskoene her

-los

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

16/8 2017
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderJordskrueLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamentSkruerSlibeserviceStål skruerTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder