Aktuelle nyheder om byggebranchen - Værktøj & arbejdstøj

Sender værktøj i pallevis til NepalDer blev indsamlet store mængder værktøj i Carl Ras’ butikker i september. Værktøjet er nu klar til at blive sendt til Nepal, der er i stor mangel af håndværkere.

Sender værktøj i pallevis til Nepal

Carl Ras indsamlede i september måned værktøj, der skal bruges til genopbygning i Nepal

Del artiklen på
Resultatet af indsamlingen blev 14 højtlæssede paller med alt fra skruer til vinkelboremaskiner og en rammesav.

- Vi har sorteret al værktøjet og er sikre på, at det virker, inden vi sender det af sted, fortæller Dan Christensen, projektleder ved Belhi Gruppen Nepals Lær og Byg-projekt, som Carl Ras samarbejder med i forbindelse med indsamlingen.

Får værktøj efter endt uddannelse
Værktøjet lander i Nepal til foråret, hvor det så skal bruges til oprettelsen af en håndværkerskole. Den skal indrettes i 9. klasserne, hvor der er mange store drenge, som er gået skævt af det boglige og gerne vil have en tømrer-, snedker- eller mureruddannelse.

- Skolen laver vi i samarbejde med det nepalesiske uddannelsesministerium for at oprette en af de første håndværkeruddannelser i landet. Når eleverne er færdige med forløbet, får de værktøj med, så de kan blive selvstændige, siger Dan Christensen.

Danske håndværkere vil hjælpe Nepal
Belhi Gruppen havde desuden en stand på Carl Ras’ messe i Brøndby Hallen, hvor de fik kontakt til 10 håndværkere, som er interesserede i at komme til Nepal og undervise på skolerne eller hjælpe med de byggerier, Belhi Gruppen har i gang. Bl.a. et forsamlingshus og håndarbejdsværksted, hvor kvinderne i landsbyen kan samles for at sy og strikke tøj, der vil blive solgt i Danmark.

Carl Ras’ kunder har været glade for at kunne aflevere deres brugte værktøj i stedet for bare at smide det ud, som de ellers ville gøre, f.eks. når de opgraderer fra maskiner med ledning til akku. Samtidig brugte mange det som en mulighed for at få ryddet op på lageret, så de maskiner, der aldrig ville komme i brug, ikke skulle ligge og fylde.

-los


Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

5/12 2016
Arbejdstøj VærktøjAfstandsmålerAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerBearbejdningsmaskinerBefæstigelseBeskyttelsesdragterDiamantborDiamantværktøjDrejeværktøjEl værktøjFaldsikringHåndværktøjHovedværnIndustristøvsugereIsoleringsholderLaserLasermålerLinie- og punktlaserMåleværktøjMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruefundamenterSkruerSlibeserviceStål skruerStålåseTyverimærkning værktøjVægsavVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder