Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

MAN TGE – en ægte off-roader

MAN TGE – en ægte off-roader

MAN er specialister i biler der kan køre i vanskeligt terræn, og derfor er det naturligt, at opgradere mindste model, til at kunne det samme. MAN har tilføjet et østrigsk 4x4 system til en standard TGE

Del artiklen på

MAN er specialister i de tungeste biler, og et af mærkests specialiteter er køretøjer til kørsel i vanskeligt terræn, og på den måde er det logisk, at selv mærkest mindste også skal kunne begå sig, hvor den almindelige varebil ikke kan komme.

Nyeste model i MAN’s lette program er en bil med permanent træk på alle fire hjul. Den helt almindelige MAN varebil har været en tur forbi Østrig, hvor firmaet Oberreigner har lavet alle nødvendige ændringer, så MAN TGE kan køre ægte off-road.

Fra MAN forlyder det, at 4x4 systemmet ikke har indflydelse på bilens frihøjde. Den er som den er på en almindelig TGE med lad, der kører på byggepladser, og bilen er især udviklet til entreprenører, redningstjenester og andre, der har brug for det ekstra, og for TGE 4x4 gælder det også nyttelast.

4x4 modellen er en 5-tons udgave af varebilen. Den kan nedvejes til 3500 kg, så den kan køres med almindeligt kørekort, og uden de restriktioner der gælder for biler med totalvægt over 3500 kg, men der er frit valg på alle hylder. Har man brug for de 5000 kg, er det det tal der kommer til at stå på registreringsattesten, hvor der også står maksimalt tilladte trailer på 3500 kg.

-jørli

Læs mere om Biler til byggebranchen

12/1 2021