Aktuelle nyheder - Brændeovne

Spar 2.000 kroner på din nye brændeovnMan gør både sig selv, naboen og miljøet en stor tjeneste ved at skifte en gammel brændeovn ud med en moderne model med den intelligente Autopilot IHS forbrændingsteknologi.

Spar 2.000 kroner på din nye brændeovn

Skrot din gamle brændeovn, og spar penge på en ny miljøvenlig model. Der er 2.000 kroner at hente for de hurtige, men præmien uddeles efter først-til-mølle-princippet

Del artiklen på
Brændeovne er fantastiske hyggespredere, og de er populære i de danske hjem. Men gamle brændeovne sviner og soder, og Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er derfor på vej med en ny ordning, der skal motivere danskerne til at udskifte gamle brændeovne.
 
Gamle brændeovne forurener fem gange mere end moderne svanemærkede brændeovne, og derfor indføres der nu en skrotpræmie for at give danskerne incitament til at udskifte brændeovne fra før år 1990 med nye miljøvenlige alternativer.
 
For ejere af ældre brændeovne er tilskuddet en god anledning til at skrotte den gamle brændeovn, og spare penge på en ny miljøvenlig model. Der er 2.000 kroner at hente for de hurtige, men præmien uddeles efter først-til-mølle-princippet, så det er med at komme ud af starthullerne.
 
En brændeovn, der betaler sig selv
Moderne brændeovne har mange fordele, og det er ikke kun miljøet, der vinder ved at udskifte en gammel brændeovn. Der er også mange penge at spare for forbrugerne. Udover de 2.000 kroner i præmie, er der også mange penge at spare på brændet.
 
Den danske brændeovnsproducent Hwam har sammen med DTU udviklet et intelligent styresystem, der sikrer korrekt fyrring. Typisk vil man kunne spare 15-25 procent af brændeforbruget ved at udskifte sin gamle brændeovn med en nyere model. Med automatisk styring er besparelsen helt op til 50 procent af brændeforbruget, hvilket er langt bedre for miljøet og den enkeltes fyringsøkonomi.
 
En ny brændeovn er ikke gratis, men med skrotpræmien og de store besparelser på brændeforbrug kan en ny brændeovn på ganske få år betale sig selv i form af besparelser. Skrotpræmien er altså kun starten på besparelser, hvis den gamle brændeovn udskiftes til en ny model med den banebrydende Autopilot IHS teknologi.
 
En fremtidssikker brændeovn
Flere kommuner varsler om stramninger i forhold til at fyre om natten, da forkert fyring og gamle brændeovne udleder meget røg og skaber gener for naboerne. Med IHS systemet styrer brændeovnen selv spjældet, så brændeovnen ikke betjenes forkert. Det betyder, at hverken miljøet eller naboer bliver generet af røgen. Autopilot IHS sikrer altså en miljørigtig og fremtidssikret brændeovn.
 
Alle Hwam-brændeovne er Svanemærkede og lever op til de strengeste miljøkrav. Ovnene udleder væsentligt færre partiker end den lovbefalede grænseværdi og overholder allerede nu de skærpede grænseværdier, der træder i kraft i år 2017.
Den nye ordning er planlagt til at træde i kraft i løbet af november 2015 og løber indtil puljen er brugt op.
 
-mo

Læs mere om Brændeovne

2/11 2015