left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Brændeovne

To ’ildsjæle’ rykker sammen om varmen Pejseindsatsen kan placeres i forskellige højder og helt tæt på brændbare materialer som trævæg og møbler, da pimpstensmodulet ikke bliver varmt på overfladen.

To ’ildsjæle’ rykker sammen om varmen

Meteor og Schiedel Isokern har sammen udviklet PerfectFire Nordic – en pejseindsats med omramning og skorsten leveret som en færdig pakke

Del artiklen på

Totalløsningen PerfectFire Nordic leveres som en gør det selv-pakke og består af en Meteor pejseindsats, der monteres i pimpstensmoduler. Pimpsten er et vulkansk materiale, som tåler meget høje temperaturer - uden at blive varme på overfladen.

Den valgte pejseindsats, tilpassede pimpstensblokke med lim og puds til omramningen, murriste, røgrør, ventilationsrør og modulskorsten leveres med en samlet højde på 495 cm. Skal højden af omramningen og skorstenen være større, kan ekstra moduler tilkøbes.

Elementerne kan samles og monteres på omkring fire-fem timer.

Moderne byggeri stiller høje krav til tæthed, hvilket er en udfordring for lufttilførslen til brændeovne og pejse. Det har de to virksomheder løst ved at have to kanaler i samme skorstensblok. Den ene er en røgkanal, og den anden er en luftkanal, der forsyner pejseindsatsen med frisk luft og sikrer en perfekt forbrænding.

Kan bygges ind i væggen
Boligens nye ildsted kan bygges ind i en væg, hvis man ønsker at spare gulvplads eller skabe en diskret integreret løsning. Eller PerfectFire Nordic kan stå frit i rummet og fungere som et udtryksfuldt, visuelt element.

Selve pejseindsatsen er med konvektion, som fordeler varmen optimalt i rummet. PerfectFire Nordic fås i tre varianter, og pejseindsatsen kan monteres i forskellige højder - oplevelsen bliver lidt som en fladskærm eller som levende kunst på væggen. Det er også muligt at indrette et brænderum under pejseindsatsen, så man sparer gulvpladsen til brændekurven.

I boliger med gulvvarme er det svært at ændre rumtemperaturen i samme tempo, som temperaturen kan svinge udenfor. I disse tilfælde vil PerfectFire Nordic hurtigt gøre livet en grad eller to mere behageligt.

PerfectFire Nordic kan både bruges i nybyggeri, ved ombygning eller renovering af et eksisterende hus.

-los


Læs mere om Brændeovne

19/4 2017