Aktuelle nyheder - Byggeri

13.000 m2 sterilcentral til Herlev HospitalFoto: Elindco.

13.000 m2 sterilcentral til Herlev Hospital

Ny regional sterilcentral på Herlev Hospital fjerner sidste spor af døde bakterier på operationsinstrumenterne ved hjælp af moderne teknik, stordrift og robotter

Del artiklen på

Af Marie Larsen

Før den nye regionale sterilcentral på Herlev Hospital skulle sygeplejerskerne stå i skyllerum ved siden af operationsstuerne og sterilisere og pakke instrumenter manuelt fra en operation til den næste. Men i Region Hovedstaden er det nu den nye højautomatiserede sterilcentral på Herlev hospital, som sammen med den på Rigshospitalet klarer opgaven for alle regionens hospitaler. Der skal leveres til 1000 daglige operationer i regionen, og op mod 40.000 forskellige instrumenttyper kommer igennem centralen.

Den nye bygning til sterilcentralen på Herlev Hospital er næsten 13.000 m2 stor. Den består af en kælderetage, hvor der findes plads til hospitalets varemodtagelse og udpakning af vogne med brugt udstyr, der skal til genbehandling i sterilcentralen. Her er også et nyt centralkøleanlæg, transformerstationer til varemodtagelse, køleanlæg og sterilcentralens automatiske højlager. Ovenover kælderetagen er der kontor- og personalefaciliteter, autoklave- og pakkerum samt grovvarelager. På næste etage findes der et vaskeområde med arbejdsborde, vaskemaskiner og pakkeområde, hvor de rengjorte instrumenter pakkes i instrumentcontainere og føres videre til autoklavering. Øverst i bygningen ligger en såkaldt teknik-etage med dampcentral, vandbehandlig, sæberum og ventilation. Teknikken gør også, at eventuelle fejl kan opspores hurtigt, fordi det meste af processen registreres digitalt.  

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 4.

Læs mere om Byggeri

29/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.