Aktuelle nyheder - Byggeri

2,9 tons CO2 spares på Postgrunden

2,9 tons CO2 spares på Postgrunden

De første 1000 tons klimavenlige armering er leveret til den gamle postgrund i København

Del artiklen på

Mens klimabølgen raser, kan entreprenøren Aarsleff bryste sig af at spare miljøet for 2,925 tons CO2 på den gamle postgrund ved Bernstorffsgade i København. På postgrunden, der har et samlet byggeareal på 113.000 m2, skal der i alt bruges 7500 tons armering.

Celsa Steel Service er valgt som leverandør til armeringsprojektet, og på enkelte dage har der været planlagt kørsel af helt op til 400 tons armering til byggepladsen i det indre København.
 
Celsas produktion i Mo i Rana udleder kun 360 kg CO2 pr ton stål sammenlignet med LCA-bygs branchestandard på 750 kg, der generelt anvendes blandt danske rådgiverere. Med en besparelse på 390 kg CO2 pr tons sparer Aarsleff derfor 52 % CO2 på armeringsprojektet set ift., hvis man havde brugt anden europæisk armering.
 
- Vores stålværk i MO i Rana håndterer 60 % af Norges metalskrot og bruger CO2-neutral el fra vandkraft. Dermed reduceres armeringens CO2-aftryk markant set ift. armeringsstål fra andre Europæiske stålværker. På ordren til Postgrunden bliver det samlet set til en besparelse på mere end 2,9 tons. Ud af de 7500 tons, der skal leveres til projektet, har vi nu leveret de første 1000 tons, fortæller Mads Nielsen, der er Key Account Manager for Celsa Steel Service Danmark.  
 
Byggeriet på Postgrunden udføres i totalentreprise. Aarsleff-koncernens selskab Wicotec Kirkebjerg udfører de tekniske installationer, Danica Pension er bygherre på projektet, Cowi er ingeniørrådgiver, mens Lundgaard & Tranberg Arkitekter er arkitektrådgiver.

-kj

Læs mere om Byggeri

30/7 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.