LCA
LCA
scroll
35 millioner kroner skal fremme det cirkulære samarbejde Der er yderligere reserveret ca. 20 millioner til at iværksætte flere værdikædesamarbejder, som virksomheder kan søge.

35 millioner kroner skal fremme det cirkulære samarbejde

Closing the Loops understøtter implementering og skalering af cirkulære tiltag i små og mellemstore virksomheder og deres værdikæder. Projektet er netop blevet bevilget 195 millioner kroner - heraf går 35 millioner til byggebranchen

Cirkulær økonomi er afgørende for at nå klimamålene. Men omstillingen fra en lineær til en mere cirkulær økonomi er svær, og det kræver samarbejde på tværs af organisationer, værdikæder og sektorer.

Closing the Loops bidrager til at omstille Danmark til en cirkulær og ressourceeffektiv økonomi via konkrete værdikædesamarbejder. Bygge- og anlægsbranchen får 28 millioner, og langt størstedelen af midlerne ender ude hos virksomhederne, hvor de gør størst gavn:

- Vi er vildt begejstrede for anerkendelsen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der har valgt at fokusere massivt på cirkulær økonomi. I de seneste år har vi talt højt om værdien af cirkulær økonomi, og nu kan vi for alvor sætte handling bag ordene.

- Vores mål er at starte med de mest ambitiøse virksomheder og sikre flest mulige midler til virksomhedernes udviklingsarbejde, for det er der, vi skaber reel innovation og forandring, siger Christina Grann Myrdal, Innovationschef i We Build Denmark.

Som en del af processen har We Build Denmark været med til at etablere otte stærke værdikædesamarbejder med 29 virksomheder og videninstitutioner.

De skal bl.a. arbejde med digitale teknologier, nye forretningsmodeller, cirkulære produkter, take-back ordninger, præfabrikation, designmetoder, recirkulerede råstoffer mv. Netop samarbejde i værdikæderne har Christina Grann Myrdal stor tiltro til:

- Værdikædesamarbejder er nøglen til en mere cirkulær økonomi i branchen, fordi én virksomhed ikke kan gennemføre en cirkulær omstilling alene. De er afhængige af deres værdikæder – af hinanden.

- Closing the Loops understøtter, at virksomhederne i fællesskab løfter barren, bygger ovenpå hinandens kompetencer og deler risici og gevinster.

- Vi har allerede gode erfaringer med denne type samarbejde, og vi oplevede et enormt engagement i vores dialoger med virksomhederne, så jeg er sikker på, at det bliver en succes, siger Christina Grann Myrdal.

Deltagerne i de otte samarbejder

A. Enggaard
A:Gain
EcoCocon
Effekt 
Force Technology
Gate 21
GreenDozer
Home.Earth
Ikano Bolig
JDH-Byg
Johs. Sørensen & Sønner Århus
Junh Kilden og Hindby
Krone Vinduer
Lendager Architects
Niras
Nordic Waste
Nordic Wood Industries
P. Olesen
Roust Element
Scandi Byg
Solum
SR-Gruppen
Stykka
Teknologisk Institut
Vejdirektoratet
Wissenberg
Wohn
ZupplySite

Flere midler kan være på vej

-dc

21/11 2023