Aktuelle nyheder - Byggeri

730 nye bæredygtige studieboliger i KøbenhavnCPH Village vil skabe det bedste sted at bo. I de næste fem år er deres mål at tilbyde 2500 boliger i København. Illustration: CPH Village.

730 nye bæredygtige studieboliger i København

Der er generelt stor mangel på studieboliger, og det vil CPH Village gøre op med. De har nu hentet ny kapital fra Vækstfonden, så der kan opføres to nye studiebyer med i alt 730 boliger centralt i København

Del artiklen på

CPH Village bygger fleksible 'modul' studieboliger i træ. Efter ny finansieringsrunde, med bl.a. Vækstfonden ombord, vil selskabet etablere endnu flere studiebyer centralt i København. Der er nemlig mangel på studieboliger.

Hele 8.400 studerende manglede bolig i København ved studiestart i 2019 ifølge Dansk Byggeri. Og den lange venteliste til CPH Village's boliger tegner samme billede. Her har i alt 9000 studerende skrevet sig op siden 2018.

- Urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger. Med fleksible ejendomsløsninger, hvor bygninger kan skifte funktion og endda placering, kan vi gøre bedre brug af byens sparsomme jord og være med til at afbøde denne udfordring," udtaler Michael Deichmann Plesner, medstifter af CPH Village.

Vækstfonden har skudt yderligere 46 mio. kr. i CPH Village, som skal anvendes til opførelse af to nye studiebyer (CPH Village 3 og 4), som omfatter 730 nye studieboliger.

Første investering var tilbage i 2018 og Vækstfonden har siden fulgt op med mere lånekapital.

Jonas Kristiansen, Senior Director i Vækstfonden fortæller:

- I Vækstfonden vil vi være med til at udvikle fremtidens grønne virksomheder. Det er CPH Village et rigtig godt eksempel på. Ved at bygge mere bæredygtigt og samtidigt give studerende billige boligmuligheder, er CPH Village med til at sikre en grønnere fremtid for den danske hovedstad.

- Det er også grunden til, at vi har skudt kapital i projektet af flere omgange, både for at sikre at det i første omgang blev en realitet, men også at sikre vækst og etablering af flere studiebyer. Vi glæder os til at følge udviklingen fremover.

Ifølge livscyklusanalyser (LCA) fra BUILD, Aalborg Universitet (tidligere Statens Byggeforskningsinstitut), mere end halveres CO2-udslippet ved den metode sammenlignet med traditionelle studieboliger.

Da CPH Village ovenikøbet udnytter pladsen mere effektivt, opnår virksomheden en CO2-reduktion per beboer på 70 % sammenlignet med standardbyggeri.

Virksomheden fokuserer ikke kun på klimaet. Boligerne skal samtidig være til at betale for de studerende. Det sociale fælleskab boligformen tilbyder må også meget gerne virke som inspiration for andre.

- Vores langsigtede mission er at skabe det bedste sted at bo for mennesker og planeten. Vi har et stort fokus på de studerendes velbefindende og deres sammenhold, og vi måler derfor løbende deres tilfredshed med boligforholdene, fortæller Michael Deichmann Plesner, CPH Village og tilføjer:

- Samtidig tilbyder vi en række services, der skal være med til at minimere de studerendes aftryk på miljøet f.eks. delebiler, fællesspisning og møbeludlejning.

Fakta
CPH Village er et bæredygtigt boligselskab målrettet studerende. Det blev stiftet i 2014 og åbnede deres første studieby til 168 studerende på Refshaleøen i januar 2018. I efteråret 2020 åbnede CPH Village to til på Vesterbro med plads til 184 studerende.

CPH Village arbejder på at styrke bæredygtighed i tre dimensioner; Socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Socialt ved at skabe stærke fællesskaber, som fremmer beføjede borgere. Miljømæssigt ved at ændre, hvordan vi lever ressourcemæssigt. Og økonomisk ved at stille det bedste til rådighed til en rimelig pris.

-dg

Læs mere om Byggeri

13/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.