Aktuelle nyheder - Byggeri

90 grader vridning af arkitektonisk perle

90 grader vridning af arkitektonisk perle

BIG har tegnet den teknisk komplekse museumsbygning 'The Twist', som totalentreprenøren Bladt Industries netop har afleveret

Del artiklen på

Arkitektur - kunst

- Med mine 40 års erfaring har jeg aldrig været med til at bygge så kompleks en konstruktion. Det har været udfordrende fra start til slut. Jeg er super stolt over resultatet. Jeg er overbevist om, at dette bliver en af de største turist-magneter i Norge.

Sådan siger Benny Bedsted Jeppesen, der er site manager hos Bladt Industries, om 'The Twist' ved Kistefos-Museet i Norge, som entreprenørvirksomheden netop har afleveret.

Foruden at være en arkitektonisk perle forbinder museumsbygningen syd- og nordsiden af Randselva-floden i Jevnaker uden for Oslo. Bygningen er en udvidelse af skulpturparken, og Kistefos-Museet anses som et af de væsentligste bidrag til den norske og skandinaviske industrihistorie.

Stålkonstruktionen, der udgør skelettet i værket, dækker et 60 meter langt frit spænd over Randselva-floden, der dermed bliver forbundet på nord- og sydsiden. Hele den tekniske avancerede konstruktion vejer 380 tons. Museumsbygningen er tegnet af arkitekterne BIG og udgør en rektangulær lukket form, der er vredet 90 grader i sit spænd over floden. Vriddet giver Museumsbygningen landfæste i det lave skovområde mod syd på den ene side og et løft over på nordsiden, hvor terrænet er højere og mere kuperet. Byggeriet er på 1000 m2 og rummer tre udstillingslokaler: Et panoramagalleri med store vinduesflader, som giver et godt og naturligt lys, Twist-galleriet i bygningens vrid samt det såkaldte Closed-gallery.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.