Aktuelle nyheder - Byggeri

Arbejdstilsynet huggede til 48 gange i landsdækkende aktionerDer var hele 48 arbejdsmiljømæssige problemer på de 56 arbejdssteder, som Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Politiet besøgte i den fælles EU aktionsuge mod social dumping.

Arbejdstilsynet huggede til 48 gange i landsdækkende aktioner

Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Politiet udførte i uge 39 fælles aktioner mod social dumping i hele landet. Det førte til flere forbud og strakspåbud

Del artiklen på

Arbejdsmiljø

Flere virksomheder modtog strakspåbud for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven, da Arbejdstilsynet sammen med Skattestyrelsen og Politiet gennemførte fælles myndighedsaktioner mod social dumping torsdag i uge 39. Aktionerne var blandt andet rettet mod byggepladser og det grønne område.

Arbejdstilsynets tilsynschef Brian Brink Larsen fortæller:

- På dagens aktioner var vi fra Arbejdstilsynet vidne til flere farlige arbejdssituationer, hvor vi måtte reagere med forbud eller strakspåbud. Vi afgav flere alvorlige reaktioner, blandt andet for nedstyrtningsfare.

I alt besøgte Arbejdstilsynet 56 arbejdssteder og afgav i alt 48 reaktioner. Der blev heraf afgivet 34 strakspåbud og 1 forbud. Desuden blev det konstateret, at 7 udenlandske virksomheder ikke var anmeldt korrekt i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

- Det fælles myndighedssamarbejde er et effektivt redskab til at opspore og stoppe farligt og ulovligt arbejde. Vi er her for at sikre, at arbejde i Danmark foregår efter danske regler – og aktionerne i dag viser desværre, at der er noget at komme efter, siger Brian Brink Larsen.

De landsdækkende aktioner foregik i uge 39, som er fælles EU aktionsuge mod social dumping på tværs af Europa, hvor de enkelte lande igangsætter aktiviteter mod sort arbejde og social dumping. Det sker som led i den fælles EU-kampagne EU4FairWork, der skal fremme ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

-los


Læs mere om Byggeri

30/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.