Aktuelle nyheder - Byggeri

Arkitema og COWI skal rådgive på Frederiksberg

Arkitema og COWI skal rådgive på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune har udpeget Arkitema Architects og COWI som bygherrerådgiver på projektet Ny Søndervang, et nyt plejecenter og botilbud

Del artiklen på

På Frederiksberg ønsker kommunen, i forlængelse af to kommunale masterplaner, at skabe et nyt alment plejecenter og botilbud i tæt forbindelse med det nuværende Søndervang Plejehjem. Målet er at skabe et tilbud, der rummer en fleksibel løsning for 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret, og 24 boliger til botilbuddet. Hele bebyggelsen skal stå færdig i 2025, og for at nå det mål har Frederiksberg Kommune netop udpeget et team bestående af Arkitema Architects og COWI som bygherrerådgiver.

Teamet skal bistå kommunen i alle faser og sikre, at projektet kommer i mål og indfrier forventningerne og ambitionerne, hvilket bl.a. betyder et fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i projektet. 

Frederiksberg Kommune har lagt vægt på, at opgaven løses helhedsorienteret med stor bredde og erfaring i organisationen. Arkitema og COWI skal i rådgivningen binde det plejefaglige, det arkitektoniske og det byudviklingsmæssige sammen, når de skal hjælpe kommunen i mål.

- Vi er naturligvis meget glade for at have vundet denne spændende opgave, som vi glæder os til at komme i gang med. Frederiksberg Kommune har udviklet Frederiksbergstrategien og Bæredygtigt Frederiksberg som indeholder nogle meget klare ambitioner og gode ideer, som vi ser frem til at implementere, udvikle og videreføre i det kommende samarbejde. Der er ingen tvivl om, at Ny Søndervang kommer til at indeholde rigtig mange tiltag, der vil være interessante, ikke bare for de kommende beboere, men også for mange andre, der skal blive aktive brugere. Vi skal simpelthen sikre et færdigt byggeri, der indbyder byen til at deltage og interagere,siger associeret partner i Arkitema, Anders Lomholt.

Arkitema har bl.a. tidligere været bygherrerådgiver på Generationernes Hus i Aarhus, hvor netop mødet mellem generationer er en hjørnesten i projektet, ligesom man ønsker det på Frederiksberg. 

-ms

Læs mere om Byggeri

10/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.