left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Beskæftigelsen sætter igen rekordDansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg

Beskæftigelsen sætter igen rekord

Danmarks Statistiks lønmodtagerbeskæftigelse for juli viste en kraftig stigning på 3.900 set i forhold til måneden før, og dermed nåede jobopsvinget at runde seks år med ubrudt fremgang - fra foråret 2013 til foråret 2019.

Del artiklen på

Politik-Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I de første sommermåneder lignede det ellers mest en opbremsning på arbejdsmarkedet, men med de 3.900 job i juli er jobskabelsen tilbage i sporet igen

Ifølge Danmarks Statistik, var der i juli 2019 2.788.913 personer med lønmodtagerjob i Danmark, hvilket er det højeste antal nogensinde.

Fremadrettet er det cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeris forventning, at der stadig er et arbejdsmarked, der bevæger sig fremad, men det bliver nok efter devisen ’to skridt frem og et tilbage i de kommende måneder’:

Stadig beskæftigelse til seniorer
- Når det overhovedet fortsat ventes at gå fremad på arbejdsmarkedet, er det blandt andet fordi, tidligere regeringers arbejdsmarkedsreformer alene sikrer, der hvert år kommer 12.000 flere i arbejdsstyrken. Det er primært på grund af senere tilbagetrækning, og der vil typisk fortsat være beskæftigelse til de seniorer, som nu vælger at blive på arbejdsmarkedet, siger Bo Sandberg.

Han peger på, at der er truende skyer, der nærmer sig fra horisonten i form af handelskrig mellem USA og en række stater – ikke mindst Kina - Brexit og tysk afmatning.

Kun 100 nye job i byggeriet
Zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, har jobkurven i tre måneder i træk peget nedad eller i bedste fald fladt, som Dansk Byggeri også forventede i forårsprognosen 2019.

- Byggeriet skabte beskedne cirka 100 job i juli efter to måneder med faldende beskæftigelse i maj og juni. Fremtidsudsigterne er blevet mere brogede. Boligmarkedet i de store byer har toppet, og der er et hul i anlægsmarkedet, mens vi venter både på en langsigtet infrastrukturplan og på at Femern-forbindelsen påbegyndes i 2021. Omvendt ventes de rekordmange lånekonverteringer i kølvandet på de negative renter at kaste ekstra renoveringsopgaver af sig, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Dansk Byggeri er klar med en ny prognose for bygge- og anlægsaktiviteten i første halvdel af oktober.


Læs mere om Byggeri

23/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.