Aktuelle nyheder - Byggeri

Betonvirksomhed jubler over ny CO2-aftaleDe skærpede CO2-krav kan bane vejen for, at allerede eksisterende CO2-reducerede betonløsninger bliver normen for de mange fremfor et tilvalg for de få.

Betonvirksomhed jubler over ny CO2-aftale

Med den nyligt indgåede aftale på Christiansborg fremskyndes indførelsen af et loft for CO2-udledning i byggeriet til 2023 for større byggerier. Og det glæder man sig over hos Unicon

Del artiklen på

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en aftale, der sikrer indfasning af CO2-krav på alle større byggerier fra 2023. Danmark får dermed nu en national strategi for bæredygtigt byggeri, som helt konkret indebærer, at nybyggeri større end 1000 m2 ikke må udlede mere en 12 kg CO2 per m2 fra 2023, og at der fra 2025 vil blive stillet CO2-krav til nybyggeri generelt.

Den bæredygtige revidering af bygningsreglementet vækker ikke mindst glæde hos producenten af færdigbeton, Unicon:

- Vi har længe efterspurgt skærpede bæredygtighedskrav i bygningsreglementet såvel som i offentlige licitationer, da det er tiltag, som kan accelerere den bæredygtige udvikling i byggeriet. Vi er derfor glade for den nye aftale, der med sikkerhed vil kunne bidrage til en stigende efterspørgsel på de bæredygtige løsninger, som de seneste år er blevet udviklet og allerede ligger klar på hylderne, fortæller direktør Jan Søndergaard Hansen.

Grønne løsninger skal blive det naturlige valg
Unicon har det seneste år bl.a. testet den frivillige bæredygtighedsklasse og har lanceret en række bæredygtige løsninger, heriblandt CO2-reducerede standardbetoner med op til 25 procent lavere CO2-aftryk.

Ifølge Jan Søndergaard Hansen ligger der dog stadig en stor opgave i at gøre valg af bæredygtige betonløsninger til normen for de mange fremfor et tilvalg for de få, men det forventes indfasningen af CO2-krav i nybyggeri at kunne lave om på.

- Vi er allerede nu klar med de bæredygtige løsninger som fuldgode alternativer til de konventionelle. I dag er efterspørgslen på bæredygtige betonløsninger dog stort set begrænset til prestigeprojekterne i de større byer, men med de skærpede CO2-krav har vi mulighed for at kunne udbrede dem til alle afkroge af byggebranchen i hele landet fra 2023, så de grønne løsninger for alvor bliver det naturlige valg.

Med de seneste års store investeringer i produktudvikling og bæredygtige initiativer i hele værdikæden glæder Unicon sig ikke mindst også over aftalen fra et forretningsmæssigt synspunkt:
 
- Innovation er krævende og omkostningsfuldt, men vi tror på, at markedet i stigende grad vil efterspørge de bæredygtige løsninger – gerne før 2023. Beton er og bliver et grundelement i byggeriet, og derfor har vi også valgt at forpligte os til et mål om at reducere vores CO2-udledninger med 50 % i 2030 samt udvikle nye løsninger, der kan understøtte en bæredygtig udvikling i byggeriet, forklarer Jan Søndergaard Hansen og fortsætter:

- Den målsætning deler vi desuden med resten af branchen gennem Bæredygtig Beton Initiativet, som blev etableret med formålet om at sikre, at betonbranchen forbliver en del af løsningen og bidrager til de nationale klimamål.

-kj

Læs mere om Byggeri

8/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.