Aktuelle nyheder - Byggeri

Blik og Rør byder ind med ideer til klimaindsats

Blik og Rør byder ind med ideer til klimaindsats

’Blik og Rør’ har udarbejdet et politisk oplæg med den lange overskrift, ’Genopbygningen af Danmark - den grønne vej mod vækst - forslag til indsatser, som kan genopbygge både bygningsmassen, klimaet og økonomien’.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Oplægget er blevet præsenteret for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg, og peger på en række mulige løsninger på klimatilpasningen.

- De væsentlige klimaudfordringer, som Danmark og resten af verden står over for, har medført, at Folketingets partier over en bred kam ønsker at fokusere på, hvordan Danmark kan reducere CO2- udledningen over de næste år. Regeringen har derudover blandt andet vedtaget en ambitiøs klimalov i 2019 med forpligtende mål frem om 70 procent reduktion frem mod 2030, skriver Blik og Rør blandt andet.

Bygesektorens rolle i genopretning
Der peges specifikt på byggesektoren rolle i genopretningen af Danmark:

- Som del i at nå klimamålsætningerne spiller byggesektoren og installationsbranchen en helt afgørende rolle i den grønne omstilling, Danmark står over for, noterer Blik og Rør.
De kalder det derfor positivt, at regeringen har valgt at ophæve loftet for kommunernes anlægsinvesteringer i 2020.

Regeringen har også i sit finanslovsudspil for 2021 afsat en såkaldt ’krisekasse’ på 9,2 milliarder kroner, der er hensat til eventuelt yderligere stimulitiltag og håndtering af udfordringer afledt af COVID-19:

Langsigtede konsekvenser for byggeriet
- I Blik & Rørs optik er det det er vigtigt, at regeringens hjælpepakker, bruges til investeringer i en gennemgående renovering af både den kommunale, private og almene bygningsmasse. Det vil både være med til at fastholde og skabe arbejdspladser for faglærte håndværkere samt sikre mere klimavenlige, energieffektive og sunde bygninger, skriver fagforeningen.

De peger videre på, at de langsigtede konsekvenser for byggesektoren endnu er uvisse, samtidigt med at der langt ind i 2021 kan være behov for tiltag, der yderligere lukker Danmark ned:

- En konjunkturafhængig byggesektor er en af de første, der kan mærke nedgangen i ordrebøgerne, og derfor bør fremtidige hjælpepakker sikre at understøtte denne vigtige sektor, mener Blik og Rør.

Fire indsatsområder
Blik og Rør peger i et oplæg på fire konkrete indsatsområder, som vil styrke både økonomien, klimaet og dansk byggeri:

1. En grøn renoveringsstrategi

2. Indfør krav til indeklimaet i alle offentlige bygninger

3. Styrk incitamentet for energioptimering i private boliger

4. Sæt krav om energieffektivisering af boliger i den almene sektor


Læs mere om Byggeri

23/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.