Aktuelle nyheder - Byggeri

Bliver alle hørt, når byen skal udvikles?- Den viden, som Holstebro bidrager med kan bruges i en lang række andre byer, som står over for de samme udfordringer som Holstebro, siger Anders Brøndum Klein

Bliver alle hørt, når byen skal udvikles?

Hvor godt er samarbejdet mellem kommune, borgere, erhvervsliv og organisationer i byudviklingsprojekter? Det skal nyt forskningsprojekt med afsæt i 70.000 m2 grund i Holstebro finde svaret på

Del artiklen på

Byudvikling - samfund

Halvdelen af verdens befolkning bor i dag i byer, og presset stiger på byerne for at være levende og spændende byer, som også kan håndtere mange udfordringer i fremtiden. Sådan er det i Danmark og resten af verden.

Derfor støtter Realdania og Innovationsfonden et nyt forskningsprojekt, hvor Holstebro bliver brugt som eksempel på hvordan samarbejdet fungerer, når en by har ambitøse planer om byudvikling.

Her vil Anders Brøndum Klein vil i sin treårige erhvervs PhD studere samarbejdet og frugterne af det ved et stort og konkret byudviklingsprojekt, som bl.a. omfatter en 70.000 kvadratmeter grund i midtbyen. Forskningsresultaterne skal komme mange andre byer til gavn, når der skal byudvikles i fremtiden.

Holstebro kan være eksempel for mange andre byer
Med udgangspunkt i Holstebro skal han i sit treårige forskningsprojekt studere, hvordan man skaber et godt og meningsfuldt samarbejde mellem kommunen, de lokale borgere, erhvervslivet og organisationer i forbindelse med byudviklingsprojekter. Et konkret resultat af forskningsindsatsen kunne blive en ny fagbog om byudvikling og samarbejde.

- Jeg har gode kolleger, som sagde til mig: Kig på Holstebro, hvis du vil se spændende byudvikling. I Holstebro har der allerede være en lang proces med involvering af mange aktører. Fra årsskiftet er byen klar til at føre en masterplan ud i livet, og det giver optimale muligheder for at få rigtig meget ny viden og dermed et fundament for at udvikle ny teori om byudvikling, der kan bruges i Holstebro og mange andre byer, siger Anders Brøndum Klein. Han er i gang med en erhvervs PhD fra Dansk Arkitektur Center på Copenhagen Business School.

Holstebro har det hele
Ifølge FN er forudsætningen for en bæredygtig udvikling af byerne, at offentlige, private og borgerne begynder at arbejde sammen på nye måder. Derfor støtter Realdania og Innovationsfonden ny forskning på området, og Holstebro bliver brugt som eksempel på inspirerende byudvikling.

Holstebro har alle de ’ingredienser’, som Anders Brøndum Klein ledte efter: en stor ledig grund midt i byen (sygehusgrunden bliver ledig fra 2021) og rigtig mange, som naturligt har en mening og holdning til udviklingen af midtbyen. Desuden er der dannet et udviklingsselskab mellem det private og det offentlige, Holstebro Udvikling P/S.

- Set udefra er Holstebro et pragteksempel på en meget bred involvering blandt byens borgere og andre målgrupper og med en forankring højt oppe hos både kommunen og en privat aktør, Færchfonden. Det er unikt, siger Anders Brøndum Klein.

Følger et projekt
Rent praktisk kommer Anders Brøndum Klein til at følge et af mange projekter, der skal arbejde med nye funktioner på sygehusgrunden, når masterplanen ligger på bordet. Han håber, at der på den baggrund kan udvikles et attraktivt bydelskoncept, understøttet af en bæredygtig forretningsmodel, som Holstebros borgere, erhvervs- og kulturliv alle kan få glæde af.

Anders Brøndum Klein lægger vægt på, at Holstebro også er interessant i sin egenskab af at være en hovedby med stor betydning for den egn, hvor byen er placeret. Han siger:

- Den viden, som Holstebro bidrager med kan bruges i en lang række andre byer, som står over for de samme udfordringer som Holstebro. I et forskningseksperiment som dette har vi alle muligheder for at prøve ting af og sammen blive klogere på, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

-jhn
Læs mere om Byggeri

24/9 2019
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.