Aktuelle nyheder - Byggeri

Børne- og ungehospice midt i Djurslands natur

Børne- og ungehospice midt i Djurslands natur

Strandbakkehuset kommer til at rumme fire familieenheder, et personaleafsnit og flere fællesfunktioner, der fordeler sig på 1300 m2

Del artiklen på

Arkitektur - samfund

For 27 år siden fik Danmark sit første hospice på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup. I dag er der op mod 20 hospicer fordelt over hele landet og nu tilføres endnu et som det første nybyggede børne- og ungehospice, Strandbakkehuset. CJ Group og AART architects skal opføre det nye vestdanske hospice midt i Djurslands natur. Strandbakkehuset opføres i tæt samspil med Hospice Djursland og vil rumme fire familieenheder, et personaleafsnit og flere fællesfunktioner, der fordeler sig på 1300 m2. Byggeriet forventes at tage et år, så de første familier kan bydes velkommen i november 2020.

- Det er en helt særlig opgave at bidrage til at løfte det nye børne- og ungehospice. For det kræver en dyb indlevelse at skabe rum for liv, leg og lindring. Ud over at skabe et tæt samspil med den omgivende natur og det smukke eksisterende hospice har vi derfor også arbejdet bevidst med at skabe et sundt og stimulerende arbejdsmiljø. For vores antropologiske studier viser, at netop medarbejdernes trivsel er afgørende for at favne de børn, unge og familier, for hvem hospicet bliver deres hjem. Med arkitekturen har vi derfor søgt at skabe en lys, varm og hjemlig atmosfære med det menneskelige møde som omdrejningspunkt, siger Anders Tyrrestrup, aritekt og partner i AART architects.

-kj

Læs mere om Byggeri

20/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.