Aktuelle nyheder - Byggeri

Brolæggerprisen går til arkitekt, der genanvenderFra venstre: Nicolai P. Hougaard Svendsen (Scheller, Hougaard & Petersen), oldermand Claus Johnsen, Torben Møbjerg og Palle Kristoffersen (Slots- og Kulturstyrelsen).

Brolæggerprisen går til arkitekt, der genanvender

Lytt Architecture vinder Brolæggerprisen 2020 for en særlig evne til at anvende traditionel brolægning i projektering af byrum

Del artiklen på

- Coronaen har heldigvis ikke sat en stopper for årets Brolæggerpris, for der har været tre gode kandidater. Vinderen af dette års Brolæggerpris er Lytt Architecture, lyder det fra oldermand i Brolæggerlauget, Claus Johnsen.

LYTT Architecture får prisen for deres faglige interesse og viden inden for brolægning herunder det gode samarbejde med Brolægningssektionen i DI Dansk Byggeri, sagde han videre:

- Det er derfor en stor glæde at overrække Brolæggerprisen til en arkitekt, der i den grad sætter en ære i at anvende brolægning, som har viden om brolæggerfaget, og som kan stille krav til udførelsen, så projekterne bliver fagligt korrekte og holdbare.

- Hos Lytt Architecture er naturligt meget stolte over at modtage årets Brolæggerpris:

- Det er en stor inspirationskilde til vores fortsatte arbejde med brolægning og udviklingen af nye ideer til brug af de smukke materialer. Tak til Brolæggerlauget for Brolæggerprisen 2020, siger landskabsarkitekt Torben Møbjerg fra Lytt Architecture og fortsætter:

- For at sikre størst mulig genanvendelighed forsøger vi i vores projekter så vidt muligt at indbygge belægninger i ubundne sættematerialer, så tingene kan skilles ad og genbruges direkte. På Amalienborg Slotsplads har vi udelukkende genanvendt eksisterende belægningsmaterialer med supplement af slidte materialer fra Københavns Kommunes materialedepot. Som ganglinjer på fortovene har vi genanvendt de lange, smalle bordursten, som tidligere har ligget på Israels Plads. Materialemæssige genanvendelsesmuligheder er blevet en vigtig overvejelse, når man projekterer gader og byrum, men det helt særlige ved genanvendelse af brolægning er, at materialerne kun bliver smukkere og smukkere med årene, hvorved den æstetiske værdi højnes over tid.

-kj

Læs mere om Byggeri

19/11 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.