Aktuelle nyheder - Byggeri

Brutalt og ydmygt hovedkontorFoto: Carlsberg, Erling Daell.

Brutalt og ydmygt hovedkontor

Carlsberg Byen i København har fået et brutalt hjørne af kobbertremmer, men også en gylden øl-port, som fører til hilsner fra Bindesbøll og en bagside, som respekterer sine naboer og omfavner en historisk have

Del artiklen på

Af Marie Larsen

Valby Bakke er det sted, hvor det hele startede for Carlsberg tilbage i 1847, da firmaets grundlægger, J.C. Jacobsen, flyttede ud af byen for at få adgang til rent vand for at brygge så god en øl som muligt. Og lige meget om man i dag knokler op ad valbybakken på cykel, eller om man svinger op om Søndermarkens hjørne i bil, kan selv den mest svedige cyklist eller stressede billist ikke undgå at bemærke, at Carlsbergbyen nu har fået sig et mildt skrevet markant hjørne af kobberlameller, som dækker over Carlsbergs nye hovedkontor. Ret brutalt faktisk.

Den side af byggeriet, som vender mod vejen, ligger i skygge det meste af dagen. Og som modspiller til den fine Søndermarkens flimrende forårstræer kunne jeg på denne dag først i maj godt drømme om et lidt mere filigrant møde med parken. I stedet er det, igen, kobberlamellerne, som vinder forsiden. Disse kobberlameller har københavnske fætre og kusiner i resten af byen i form af f.eks. dem på Mærsk Tårnet og dem på den gamle Scalagrund ved Tivoli. Måske er slægtskabet særligt tydeligt, fordi det er arkitekterne C.F. Møller, som står bag både Mærsk Tårnet og dette nye hovedkvarter. Hvad er det mon, de kobberlameller kan?
 
- Kobberet sender tankerne tilbage til de gamle kobberkedler til ølbrygning og refererer samtidig til de mange fine kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bygninger, siger arkitekt Julian Weyer fra C.F. Møller.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 4.

Læs mere om Byggeri

24/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.