left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Byggebranchen er endnu ikke hårdt ramt af krisen

Byggebranchen er endnu ikke hårdt ramt af krisen

Danmarks Statistiks ’BNP-indikator’ for 1. kvartal viser en ’negativ vækst’ på minus 1,9 procent, som er noget mindre end EU-gennemsnittet på minus 3,5 procent.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ifølge Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg er den delvise nedlukning af samfundsøkonomien i marts ’den kraftigste katastrofeopbremsning nogensinde i fredstid’ i dansk økonomi:

- Men den statistiske effekt bliver mest voldsom i BNP-tallene for 2. kvartal. Et BNP-dyk på 1,9 procent i kvartalet er dog alligevel historisk med negativt fortegn, selvom det er forholdsvis nådigt sluppet i første omgang, sammenlignet med de fleste andre sammenlignelige lande. Men det ændrer ikke på, at vi befinder os i en dyb recession, og nu gælder det om at undgå, at det udvikler sig til en decideret økonomisk depression, siger cheføkonomen.

Langt til 2019 niveau
Han forventer dog, at dansk økonomi isoleret set kommer forholdsvis godt igen i 2021, men vi kommer ikke tilbage på 2019-niveau foreløbig:

- Efter den første runde af hjælpepakker og det til tider uskønne slagsmål om genåbningen af Danmark, er tiden kommet til næste og mere offensive runde af økonomisk stimulans. Det bør ske ved en kombination af klassisk ekspansiv finanspolitik i form af grønne investeringer og energirenovering, samt fremrykning af planlagte skattelettelser, minimering af usikkerhed om blandt andet en langsigtet infrastrukturplan, som alt sammen kan stimulere den indenlandske efterspørgsel. Gyseren bliver dog på få kvartalers, hvordan nedgangen i verdensøkonomien påvirker eksporten, siger Bo Sandberg.

Byggebranchen holder skindet på næsen
- Omsætningen på hjemmemarkedet nåede dog komme godt fra start inden marts bød på markante omsætningsdyk i flere brancher. Alt tyder dog på, at bygge branchen holdt skindet på næsen:

- Byggeriet holdt stadig næsen i sporet og strøm til værktøjet i marts, hvor omsætningen lå 4,4 propcent højere end i marts 2019. Samlet er byggeriets omsætning i årets første kvartal steget med 1,4 milliarder kroner svarende til en procentvis vækst på 2,2 procent, siger Bo Sandberg.
Dermed står det klart, at byggeriet kom nogenlunde helskindet igennem de første uger af coronakrisen. Dertil kommer, at byggesektoren i den kommende tid får gavn af det suspenderede anlægsloft i kommunerne og energirenoveringer i den almene boligsektor.

Læs mere om Byggeri

15/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.