Aktuelle nyheder - Byggeri

CLT-træ er som første konstruktionsmateriale blevet Svanemærket- Med Svanemærket undgår vi tidligere screeninger og godkendelser, for det er på plads fra start, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

CLT-træ er som første konstruktionsmateriale blevet Svanemærket

CLT-elementer der er et massivtræsprodukt, der kan anvendes i stedet for traditionelle tunge elementer af fx beton er nu som det første konstruktionsmateriale i Danmark blevet Svanemærket

Del artiklen på

Samfund - Bæredygtigt byggeri

Det har ikke før nu været muligt at vælge et svanemærket konstruktionsmateriale i Danmark. Men CLT Denmark er nu klar med det første konstruktionsmateriale certificeret med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket.

CLT Denmark er rådgiver og leverandør af CLT-elementer(Cross Laminated Timber), der er et massivtræsprodukt, der kan anvendes i stedet for traditionelle tunge konstruktionsmaterialer, som fx beton er naturligvis begejstret over anerkendelsen.

- Det er et kæmpe aktiv at blive certificeret som et Svanemærket produkt, og at være det første konstruktionsmateriale med Svanemærke. Vi undgår dermed tidligere screeninger og godkendelser, for det er på plads fra start, siger direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark.

Gør det til et nemt valg for bygherren
I CLT Denmark peger man i den forbindelse på, at den danske byggebranche har påtaget sig en central rolle i forhold til at transformere samfundet i retning af bæredygtig produktion og nedbringelse af CO2-udledning.

- Det betyder, at træ bør få en mere dominerende rolle i forhold til materialevalg i byggeriet. Certificeringen af vores CLT gør det nemt for bygherren at vælge, pointerer Per Thomas Dahl.

Når krydslamineret træ fra KLH er nu Svanemærket, og hermed bliver det slået fast, at CLT fra KLH er blandt de miljømæssigt bedste produkter i deres kategori.

Renderinger fra Bonava: Filmhuse i Værløse

En fornybar naturressource
Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Med CLT, som er fremstillet af træ, har byggebranchen et konstruktionsmateriale, som ikke alene optager og lagrer CO2, men som også er fornybart og ikke slipper op som andre naturressourcer.

- Det betyder selvfølgelig meget for os, der har kæmpet for at åbne det danske marked for CLT, som et seriøst alternativ til de på alle måder meget tungere alternativer, siger Per Thomas Dahl, som fortæller, at det går godt for CLT i fx Storbritannien og Tyskland og i de øvrige nordiske lande, hvor CLT erstatter en stor del af de tunge elementer.

- Det handler om en anden rollefordeling. CLT er et let materiale, som er nemt at arbejde med, og som også kan gå i højden. Til gengæld skal det ikke i jorden, hvor beton fortsat vil være det foretrukne materiale til fundamenter.

CLT løsninger i 30.000 udenlandske projekter
CLT Denmark rådgiver og projekterer til alt slags CLT-byggeri, og i samarbejde med KLH fra Østrig, som har leveret CLT-løsninger til mere end 30.000 byggeprojekter, kan CLT Denmark levere et af de mest gennemprøvede og præcise CLT-produkter i Europa.

- Gevinsterne er store, og det er CLT Denmarks ambition at professionalisere brugen af massive træelementer i byggeriet, slutter Per Thomas Dahl, der i 2019 sammen med Mads Raaschou fra inventar og maskinsnedkeriet, Raaschou, etablerede CLT Denmark.

-jhn

Læs mere om Byggeri

26/6 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.