left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Danmark søger værtskab for EuroSkills 2024Foto SkillDenmark

Danmark søger værtskab for EuroSkills 2024

Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har søgt Folketingets Finansudvalg om støtte til at søge om dansk værtskab for EuroSkills 2024.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Børne- og Undervisningsministeriet har sammen med SkillsDenmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) søgt om dansk værtskab for EuroSkills i 2024.

Dansk værtskab for EuroSkills vil indebære, at Danmark skal afvikle en konkurrence med deltagelse af op mod 700 unge håndværkstalenter fra mindst 30 nationer, som konkurrerer i 35-40 fag. Konkurrencen forløber over tre dage i august/september 2024.

- Dansk deltagelse i EuroSkills og afvikling af de årlige danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelser varetages af foreningen SkillsDenmark, og den danske ansøgning om værtskab for EuroSkills i 2024 ligger i forlængelse af de politiske målsætninger om at øge søgningen til og skabe positivt fokus på erhvervsuddannelserne, skriver ministeren bnlandt andet i ansøgningen til Finansudvalget.

Branding af erhvervsuddannelser
Hun forventer, at et dansk arrangement med EuroSkills blandt andet vil bidrage til branding af erhvervsuddannelserne og præsentation af højt fagligt niveau i de danske erhvervsuddannelser.

EuroSkills forventes ifølge Pernille Rosenkrantz-Theil at kunne tiltrække 80.000-100.000 tilskuere og dermed at bidrage til markedsføring af erhvervsuddannelserne i hele Danmark.
Hvis Danmark tildeles EuroSkills 2024 – det afgøres den 16. september – er det værtslandets ansvar at tilvejebringe finansiering og lokaliteter til afvikling af begivenheden.

Der stilles tillige krav om akkrediteringspakker - som blandt andet omfatter transport og hotelophold - som medlemslandene har pligt til at købe til konkurrencedeltagerne.

Finansiering af begivenheden
Det forventes, at en afvikling af EuroSkills i 2024 kan gennemføres for 119,0 millioner kroner, og at de 64,0 millioner kroner kan finansieres af indtægter i form af salg af akkrediteringspakker, kontanttilskud fra sponsorerer, udstyrstilskud fra sponsorer samt salg af annoncer, markedsføring og kommercielle udstillere.

Den resterende finansiering tilvejebringes af Børne- og Undervisningsministeriet (30 millioner kroner), Region Midtjylland (5 millioner kroner), Herning Kommune (5 millioner kroner), SkillsDenmark (5 millioner kroner) og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (10 millioner kroner).

Læs mere om Byggeri

10/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.