Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansk Byggeri: Tal for boligbyggeri er usikreArkivfoto.

Dansk Byggeri: Tal for boligbyggeri er usikre

Trods nye tal fra Danmarks Statistik, der viser, at knap 12.500 nye boliger blev igangsat i 2017, er det ifølge Dansk Byggeri usikkert, hvor meget nyt, der reelt bygges

Del artiklen på

Man skal tilbage til starten af maj for at finde Danmarks Statistiks seneste udgivelse af statistikken over byggevirksomhed for 1. kvartal 2017. Den lange pause skyldes 'datamæssige udfordringer' hos statistikmyndigheden, der nu har samlet til bunke og offentliggør tallene for boligbyggeriet fra 2.,3. og 4. kvartal 2017.
 
De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at knap 12.500 boliger indtil videre er blevet registreret som påbegyndt byggeri i 2017. Tallet ligger 19 % lavere end de tilsvarende første offentliggjorte tal for det påbegyndte boligbyggeri i 2016. Men Danmarks Statistik gør selv opmærksom på, at den seneste byggeaktivitet skal tages med forbehold grundet det usikre datagrundlag.
 
- Siden den første offentliggørelse for et år siden er 2016-tallene blevet opjusteret med 59 %, og vi venter også en pæn opjustering af 2017-tallene. Statistikken har notorisk været præget af kommunernes forsinkede indrapporteringer af byggeaktiviteten. Det gør det til en svær øvelse for Danmarks Statistik, der forsøger at korrigere for de relativt uberegnelige forsinkelser efter bedste evne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard fra Dansk Byggeri.

Forsinkelser en fortsat udfordring
Nybyggeriet af boliger tegner sig for en stor del af de seneste års fremgang i bygge- og anlægsbranchens aktivitet, hvilket også Danmarks Statistiks nye tal for aktiviteten i boligbyggeriet peger på. Men problemerne med de upræcise tal ventes at fortsætte:
 
- Først og fremmest er det positiv, at Danmarks Statistik nu igen offentliggør statistikken over byggeaktiviteten. Men der vil fortsat være en udfordring i forsinkede indrapporteringer, som har betydning for opgørelsen af investeringer i boliger. De manglende indberetninger påvirker også nationalregnskabet og tal for den økonomiske vækst i Danmark. Det er ærgerligt - både for byggebranchen og Dansk Byggeri, men også for alle andre, som har behov for viden om udviklingen i dansk økonomi, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder