Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk design realiseres på Bostons havnefrontVisualisering: Cityscape Digital for Pembroke / Schmidt Hammer Lassen Architects.

Dansk design realiseres på Bostons havnefront

Det prominente projekt på 65.500 m2 har blandede funktioner, der vil forstærke bylivet ved Bostons travle Seaport District og tiltrække flere besøgende

Del artiklen på

Transformationen af Bostons Seaport World Trade Center er startet. Der er tale om et stort og prestigefyldt mixed-use-projekt på den historiske havnemole Commonwealth Pier i Bostons havneområde: Seaport District.

Projektet er designet af Schmidt Hammer Lassen Architects, der vil introducere nye måder at inddrage havnefronten på. Designet inkluderer en offentlig plads, et styrket stisystem langs havnen, detailhandel, et førsteklasseshotel (Seaport Hotel), event- og møderum og en unik og fleksibel arbejdsplads.

Den internationale ejendomsrådgiver Pembroke har brugt Schmidt Hammer Lassen designekspertise og erfaring fra ombygningsprojekter, hvor stedsspecifikke kvaliteter og værdier fremhæves og styrkes, samtidig med at der introduceres nye materialer og forbindelsespunkter og gode dagslysforhold.

Commonwealth Pier blev bygget for mere end 100 år siden, og det var dengang den største bygning af sin slags i verden. Projektet sigter efter at opnå LEED Gold-certificering og anvender avancerede designstrategier til at skabe en bæredygtig og robust havnemole, der kan nydes af mange generationer fremover.

- Vi er gået til den massive planlægningsopgave med stor nysgerrighed og præcision med henblik på at fremhæve de eksisterende arkitektoniske og kulturelle kvaliteter. Havnebygningens industrielle konstruktioner vil blive bevaret, så stedets maritime historie skinner klart igennem i både den re-designede havnebygning, i de nye, offentlige områder ud mod vandet og på den store plads på molen. I den proces har vi løbende forholdt os til bygningen og området i et tæt samarbejde med Pembroke og de mange dygtige konsulenter, der har været med på rejsen, forklarer Kristian Ahlmark, der er partner og kreativ leder hos Schmidt Hammer Lassen.

Et dynamisk område for offentligheden
De nye udendørsområder med indre gårdhaver, grønne pladser, gangstier og molepladsen, der vil blive stedets centrale samlingspunkt, vil skabe ny aktivitet i området og gode muligheder for at afholde offentlige events hele året rundt. På molepladsen vil der være store træer, specialfremstillede siddepladser og steder med flytbare borde og stole.

- ’The Haborwalk’, der er en populær gangsti ved Bostons havn, løber langs arealets perimeter med udsigt til både byens centrum, det østlige Boston og havnefronten. Her har Schmidt Hammer Lassen designet hyggelige områder med bænke, beplantning og udendørsbelysning, der skaber en dynamisk oplevelse for de besøgende. Nicher i bygningens facade skaber flere offentlige opholdsmuligheder, skyggelagte områder og klare forbindelser til butikker og spisesteder.

Bostons maritime fortid bringes ind i fremtiden
Schmidt Hammer Lassens tilgang til designet af Commonwealth Pier er at bevare den eksisterende bygnings unikke historie og samtidig bringe den enestående kulturarv ind i fremtiden ved at skabe en attraktiv og moderne destination.

Hovedhusets nyklassicistiske stenbuer vil blandt andet forblive intakte. Facaden på den nordlige udvidelse af bygningen vil inkludere synlige søjler og søjleforbindelser fra den originale struktur i tråd med den gamle, industrielle varehusånd, samtidig med at et ’curtain wall’-princip og andre lette materialer gør, at bygningen blender nænsomt ind i omgivelserne.

- Når vi arbejder med en eksisterende struktur, så mener vi, at det mest signifikante arkitektoniske statement ofte skabes af det, der forbliver uberørt eller fremhævet. I det her projekt har det handlet om at forløse bygningens iboende potentiale til at blive et naturligt mødested, der fungerer som hele havneområdets samlende stue, forklarer Kristian Ahlmark.

Commonwealth Pier, der forventes færdigt i 2024, er Schmidt Hammer Lassens andet projekt i USA. I december 2018 blev første spadestik til tegnestuens Monroe Blocks-projekt taget i Detroit, Michigan, og i 2020 blev det annonceret, at tegnestuen skal designe University of British Columbias nye Gateway-bygning i Vancouver i Canada i samarbejde med Perkins&Will, som virksomheden blev en del af i år.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.