Aktuelle nyheder - Byggeri

Dansk Infrastruktur: Glem ikke infrastrukturen i regeringsgrundlaget

Dansk Infrastruktur: Glem ikke infrastrukturen i regeringsgrundlaget

Valgkampen er overstået, og nu gælder det realiteternes verden med udarbejdelse af et grundlag for den kommende regering

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Branchedirektør Henrik Friis fra Dansk Infrastruktur erkender, at infrastrukturen ikke ligefrem har brilleret med sin tilstedeværelse i valgkampen – snarere ved sit fravær.

Det skulle da lige være en bestemt omfartsvej ved Mariager, der bidrog til ikke bare Dansk Folkepartis store nedtur, men også at partiets transportordfører blev vraget af vælgerne.

Henrik Friis siger til BygTek, at Socialdemokratiet både i deres eget udspil fra januar og senest i deres økonomiske plan fra valgkampen har lovet ikke bare at matche den nuværende regerings infrastrukturplan til 112 milliarder kroner, men måske endda lægge 25 milliarder kroner oven i:

Løftebrud af rang
- Dermed vil det være et løftebrud af rang, hvis der ikke kommer noget med i regeringsgrundlaget. Det gælder også vejinvesteringer, og her er der først og fremmest brug for investeringer i at fremme fremkommeligheden i hovedstadsområdet og ’det store H’- E20 og E45. Men man kan nå langt med forholdsvis simple ting som uransagelige grunde ikke er gjort. Det gælder eksempelvis øget anvendelse af ITS – Intelligente Transport Systemer. Der er mange lavt hængende frugter, som ikke bruges, men som også kræver, at kommunerne samarbejder for at få et bedre flow i trafikken. Der kan gøres meget for relativt små penge, siger Henrik Friis.

Kollektiv trafik skal være billigere
Han erkender dog også, at det ikke alene er kapaciteten på vejene ind til København, der er problemet, man at man ikke kan komme ind i byen, hvor kommunen har fjernet en meget stor del af parkeringspladserne. Derfor ser han også den kollektive trafik som en vigtig del af løsningen:

- Der skal satses på langt bedre gratis parkeringsmuligheder ved stationerne på Sjælland og bedre togforbindelser, der kører, når folk skal bruge dem. Det skal være attraktivt at bruge tognettet. Det skal ikke være bøvlet og dyrt. Det ville løse mange problemer, slutter branchedirektør Henrik Friis fra Dansk Infrastruktur

Hør hele interviewet med Henrik Friis på nedenstående link
http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3625&T=Glem ikke infrastrukturen i regeringsgrundlaget

Læs mere om Byggeri

12/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder