oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danske arkitekter forskønner UppsalaEt udsnit af 148 nye boliger organiseret i 7 små længehuse, der ligger så alle beboere har udsigt til både park og by og hvor børnene kan kælke ned af butikkernes tage

Danske arkitekter forskønner Uppsala

Svendborg Architects har gjort den svenske by Uppsala lidt smukkere med en byplan og et projekt, der rummer 25.000 m2 boliger og butikker

Del artiklen på

Det københavner-baserede arkitektfirma Svendborg Architects er blevet færdige med deres hidtil største realiserede projekt, der omfatter en byplan med 25.000 m2 boliger og butikker i den svenske by Uppsala, der ligger 66 km nord for Stockholm.

Allerede til projektsalget før opførelsen dukkede over 1000 købere op til salgsmødet,  og nu er den sidste etape færdigbygget og alle beboere på plads i Uppsala Entré.


Alle har udsigt til park og by

Her er de 148 nye boliger  organiseret i 7 små længehuse, der ligger så alle beboere har udsigt til både park og by. I stedet for at lade de mange nye boliger danne en mur mellem butiksgade og parkområde, ligger de nye boliger på tværs og de mange passager blander private og offentlige udearealer.

- Personligt er jeg rigtig glad for at vi er lykkedes med at undgå 'bagsider', at vi har integreret by og park og nedskaleret bebyggelsen så den fremstår i 'Uppsala-skala' samtidig med at den er et moderne bud på en ny boligform, som allerede har vakt international opmærksomhed, siger grundlæggeren af Svenborg Architects Johnny Svendborg og uddyber:

- Desuden er der anlagt græs og haver på butikkernes skrå tagfalder så parken nærmest får lov at kravle op til, og ind i mellem boligerne. 

To gange vinder
Det startede tilbage i 2007 med at Uppsala Kommune udskrev en konkurrence, hvor det Svendborg Architects vandt med en byplan, som både forholdt sig til den bagvedliggende længebygnings-struktur, og samtidig havde 'knækkede facade-linjer', der giver plads til ophold og læ mod sydvest. Herefter udskrev man en konkurrence på bygningsdel-niveau, som Svendborg Architects også vandt.


Børn kan kælke ned af tagene
Men en ting er at kunne benytte de fine rekreative udearealer om sommeren, men det er også lykkedes arkitekterne at forme boligernes facader med snefnuginspirerede motiver i perforeret metal, gør blot at folk i Uppsala også glæder sig til sneen daler, og børnene kan kælke ned af butikkernes tage.

Det har været vigtigt for arkitekterne at boliglængerne alle har både en mere lukket 'snefnug-facade' i de sekundære rum og en mere åben balkonside udfor opholdsrummene. I bebyggelsens stueplaner der etableret et nyt butiksstrøg, og i kælderen gemmes bilerne af vejen.

-jhn

Fakta:
Projektets navn/ Uppsala Entré
Adress/ Stationsgatan, Uppsala
Arkitekt/ Svendborg Architects (Ansvarlig: Johnny Svendborg; handläggende: Pelle Søren
Larsen; medarbetare: Linda Juul Johansson, Iben C. Krause, Poul Højlund,
Nikoline Dyrup, Jason Smith, David Vega, Kathrine Schjerup)
Underkonsulter/ Mark: Mattuias Nordstrand, WHITE; ingeniør: Rambøll, Bjerking

Bygherre/ Skanska
Entreprenadform/ Totalentreprenad
Bruttoarea, kvm/ Ca. 25000 kvm
Byggnadsår/ 2017
Fotograf/ Adam Mørk

Læs mere om Byggeri

8/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder