Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danske arkitekter skal designe norsk campus på 30.000 m2Den største af de to bygninger har et imponerende centralt rum, der skaber visuel forbindelse og social interaktion mellem folk på tværs af etager.

Danske arkitekter skal designe norsk campus på 30.000 m2

Schmidt Hammer Lassen Architects skal designe den nye campus til Norges Geotekniske Institut, der består af udvalgte bæredygtige bygninge til glæde for videnskaben og lokalsamfundet i Oslo

Del artiklen på

Norges Geotekniske Institutt, som er Norges største geotekniske fagmiljø og et førende center for forskning og rådgivning inden for ingeniørrelaterede geofag, har valgt Schmidt Hammer Lassen Architects til at designe et nyt, tidssvarende campus.

Det nye område vil ikke kun skabe en vidensakse i det nordlige Oslo, men vil også introducere nye indendørs rum og omkringliggende offentlige rum, der vil øge fodgænger- og cykeltrafikken i de kommende år.

Dynamisk mødested
Campuskomplekset vil bestå af to nye bygninger, der er forbundet med et fælles indgangsområde på tværs af to niveauer og vil gøre plads til 300 medarbejdere. Det nye NGI campus sigter mod at skabe bæredygtige og fleksible rammer for medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder, og vil kunne tiltrække nystartede virksomheder både i og udenfor geofagene. De nye bygninger vil fungere som et åbnet, dynamisk mødested for besøgende og beboere.

- Det nye NGI campus er designet med et moderne udtryk og en stærk identitet med respekt for det eksisterende område. Og Campusbygningerne vil fremstå iøjnefaldende i den lokal skyline og vil balancere det volumiøse Ullevål stadion, som er Norges nationale fodboldstadion, der ligger på den anden side af gaden.  siger Kim Holst Jensen, Senior Partner hos Schmidt Hammer Lassen.

Et nyt område i Oslo
Ved at åbne ca. 20 procent af Campus op til offentligheden, handler dette projekt om mere end blot at udvide Oslos geotekniske fagmiljø. NGI og nærområdet vil blive integreret ved hjælp af de nye offentlige rum, cafeer, butikker og mødelokaler i stueplan. Derudover er NGI placeret på hjørnet af Ringveien og Sognsveien, et travlt kryds, hvor der i 2019 vil blive bygget en ny cykel- og fodgængerbro.

-jhn

For mere information omkring Norges Geotekniske Institut, se her


FAKTA

Bygherre
NGI - Norges Geotekniske Institutt

Bygningsareal
Ca. 30.000 m2

Arkitekt/ Landskabsarkitekt
Schmidt Hammer Lassen Architects

Lokal arkitket
SJ Architects (ansvarlig for detailregulering)

Konkurrence
2016, 1. præmie i inviteret parallelopdrag

Status
Reguleringsprocessen begyndte i december 2017


Læs mere om Byggeri

18/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder