Aktuelle nyheder - Byggeri

Danske Byggecentre: Udvid håndværkerfradragetAdm. direktør Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

Danske Byggecentre: Udvid håndværkerfradraget

Danske Byggecentres direktør mener, at ordningen skal udvides til også at omfatte materialer for derved at muliggøre en bredere pallette af energirenoveringer i de danske hjem – og løfte den grønne udvikling

Del artiklen på

Dansk Folkepartis klimaordfører, Morten Messerschmidt, foreslår at udvide håndværkerfradraget, så det også dækker materialer og gør det muligt at pulje fradraget over tre år.

Danske Byggecentre støtter op og mener, at det er et fornuftigt forslag, som alle partier burde se det fornuftige i og tage med til de kommende finanslovsforhandlinger:

- Jeg håber, at flere partier vil foreslå en forbedring af boligjobordningen og tage det med til finanslovsforhandlingerne. Vi ved, at håndværkerfradraget virker, og er en effektiv måde at sætte skub i efterspørgslen på renoveringsopgaver og den grønne omstilling, som hele vores samfund skal gennemgå. Samtidig vil det hjælpe en masse hårdt trængte SMV’er og sikre danske jobs, siger Palle Thomsen, der er adm. direktør Danske Byggecentre.

Mulighed for større renoveringer
Tal fra skatteministeriet viser, at knap 465.000 personer benyttede sig af fradraget i 2018, og at det samlede fradrag lød på 2,9 mia. kr. – heraf gik ikke mindre end 75,1 % til energibesparelser i hjemmet samt andre grønne håndværksydelser.

Håndværkerfradraget skaber med andre ord det økonomiske incitament, der skal til, for at private hyrer SMV’er til at lave grønne renoveringer som f.eks. at energirenovere ens hjem, lyder det fra Danske Byggecentre, der pointerer, at energiforbruget i nybyggerier i dag er så lavt, at energiforbruget og klimabelastningen fra byggematerialer oftest er større end fra driften af bygningen i hele dens levetid.

Derfor er det rigtigt set, at håndværkerfradraget bør udvides til også at indbefatte materialer, lyder det videre, for materialer vil i fremtiden udgøre en større og større del af den samlede CO2-udledning fra byggebranchen, og det er derfor oplagt at sætte ind netop her:

- Ved at udvide ordningen til også at omfatte materialer muliggør vi en bredere pallette af energirenoveringer i de danske hjem. Det vil uden tvivl løfte den grønne udvikling i byggeriet, siger Palle Thomsen og tilføjer:

- Det er også fornuftigt at lade danskerne bruge flere års fradrag på én gang. Det giver danskerne en mulighed for at igangsætte større renoveringer end tilfældet er i dag. Som det er i dag, kan man få fradrag på op til 6100 kr. for serviceydelser og 12.200 kr. for håndværksydelser. Det må være mere fleksibelt således, at man i første omgang gjorde det muligt at sammenlægge beløbene, så danskerne selv kan afgøre, hvordan de vil benytte fradraget på 18.300 kr. og dermed give mulighed for at foretage større og mere vidtrækkende renoveringer af hjemmet.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/10 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.