Aktuelle nyheder - Byggeri

Danske Malermestre: BoligJobordning bør udvides med langt større fradrag

Danske Malermestre: BoligJobordning bør udvides med langt større fradrag

BoligJobordningen er fortsat meget populær. Det viser tallene for 2018, hvor 464.981 personer benyttede sig af fradraget, og det svarer til en stigning på 27.000 i forhold til året før.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Samfund

Og det glæder Danske Malermestres direktør Ole Draborg, der også peger på, at det samlede fradrag er stedet 100 millioner kroner til 2,9 milliarder:

- BoligJobordningen er populær som aldrig før. Det viser den kraftige stigning i antallet af personer, der benytter den. Det er noget sludder, når nogen hævder, at det er en ordning, der først og fremmest benyttes af de rige. Det er en ordning for alle danskere lige fra personer med en årsindkomst på under 200.000 kroner til familier med årsindkomster på den anden side af 700.000 kroner, siger Ole Draborg til BygTek.

Ikke kun for de rige
Han understreger, at den indkomstgruppe, der især benytter BoligJobordningen, er personer med en indkomst mellem 200.000 kroner og 500. 000 kroner:

- Det svarer til 58 procent af dem, der bruger BoligJobordningen. 23 procent af pengene går til hjemmeservice med rengøring, vinduespudsning og den slags. De sidste 77 procent går til håndværkerydelser – 50 procent til energibesparende foranstaltninger og 24 procent til andre grønne håndværkerydelser som eksempelvis udvendigt malerarbejde, siger Ole Draborg, der ellers gennem flere år har peget på, at en fradragsordning for især indvendigt malerarbejde ville have den største virkning i forhold til mindre sort arbejde.

Sorte arbejde forsvandt
- Da BoligJobordningen omfattede alt malerarbejde forsvandt det sorte arbejde næsten helt. Vore medlemmer kunne fortælle, at der ikke var nogen, der efterspurgte at få udført opgaven sort. Folk ville hellere have en regning med en garantiordning for arbejdet. Vi er fornøjede med, at regeringen har bebudet at ville fortsætte BoligJobordningen, men vi mener fortsat, at ordningen bør bredes mere ud. I dag er den meget snæver i forhold til de energibesparende foranstaltninger, siger Danske Malermestres direktør.

For Ole Draborg handler ordningen først og fremmest om at begrænse det sorte arbejde:

- Derfor bør ordningen også udvides med højere beløbsgrænser, som man kender fra Sverige, hvor det giver mindre sort arbejde og gode indtægter for staten. Derfor opfordrer vi i Danske Malermestre til, at det årlige fradrag øges fra 18.000 kroner til 30.000 eller måske endda 50.000 kroner, slutter Ole Draborg.


Tryk på nedenstående link, hvis du vil høre hele interviewet med direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3720&T=BoligJobordning bør udvides med langt større fradrag

Læs mere om Byggeri

11/9 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.