Aktuelle nyheder - Byggeri

Danskere vinder fornem europæisk arkitekturprisEystur Town Hall, Færøerne.

Danskere vinder fornem europæisk arkitekturpris

Henning Larsen tildeles 'the European Prize for Architecture 2019' for deres evne til at skabe bæredygtig arkitektur, der sætter mennesker i centrum

Del artiklen på

Arkitektur

Prisen er blevet uddelt årligt siden 2010 og anerkender arkitekter, der udfordrer, inspirerer og skaber nye løsninger med deres arkitektur. Med prisen skriver Henning Larsen sig ind i en lang liste af prominente modtagere som Bjarke Ingels, Santiago Calatrava, Allesandro Mendini og Manuelle Gautrand. Prisen, der bliver uddelt af The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies og the Chicago Athenaeum, begrunder valget med:

- Siden firmaet blev dannet i 1959, har de udforsket og i mange tilfælde opfundet barren for menneskeligt design med dets fokus på at skabe mere bæredygtige, levedygtige bygninger såvel som levende byer til den almene offentlighed. De tror på, at arkitektur er et middel til demokrati, og at vi kan bygge os til et mere fyldestgørende liv, siger Christian Narkiewicz-Laine, der er præsident og CEO ved The Chicago Athenaeum.

- Efter Henning Larsens død i 2013 har virksomheden været drevet af en partnergruppe ledet af arkitekterne Mette Kynne Frandsen og Louis Becker, og de har formået at løfte kontoret til endnu større international anerkendelse og global spændvidde, siger han videre.

Ikoner for eftertiden
Med reference til nylige byggerier som Færøernes Eysturkommunas rådhus fra 2018, French International School i Hong Kong og historiske projekter som Würth Kunsthalle i Tyskland, Harpa Koncertsal i Reykjavik i Island samt Stadsbiblioteket i Malmö hylder Narkiewicz-Laine Henning Larsens brug af arkitektur som et redskab til demokrati og velvære, der kombinerer bæredygtighed med en høj artistisk kvalitet.

- Henning Larsens projekter har bjergtaget fantasien hos mennesker verden over og er med det samme blevet ikoner og repræsentanter for de nationer, de er bygget i. På den måde er de blevet ikoner for eftertiden, siger han.

Vidnesbyrd om konstant udvikling
Direktør i Henning Larsen, Mette Kynne Frandsen, siger om prisen:

- Prisen er en stor anerkendelse til alle vores kollegaer, der hver dag arbejder for at skabe visionære bygninger, som bringer merværdi til de mennesker, der skal bebo dem, og de samfund, der omkranser dem. Tegnestuen fylder 60 år i år, og det er en ære at modtage en pris som denne netop nu - som et vidnesbyrd om, at vi konstant udvikler og udvider vores arkitektur og tilstedeværelse i verden.

Henning Larsen bliver formelt hyldet ved en gallamiddag afholdt for foden af Akropolis i Athen i Grækenland d. 13. september i år. En udstilling med Henning Larsens projekter bliver samtidig indviet i The European Centre i Athen og løber frem til og med oktober.

Prisen er den nyeste tilføjelse til en lang liste af priser Henning Larsen har modtaget, der bl.a. inkluderer Præmium Imperiale fra 2012, Mies Van der Rohe Award i 2013 for Harpa Concert Hall and Conference Center og the Civic Trust Award i 2015 for Moesgaard Museum.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.