Aktuelle nyheder - Byggeri

Dato sat på Cityringens åbningArkivfoto.

Dato sat på Cityringens åbning

Metroselskabet har nu sat dato på åbningen af byens nye metrolinje. Dørene ventes at gå op søndag d. 29. september 2019

Del artiklen på

Efter mere end otte års anlægsarbejde er der nu blot tre måneder til, at Cityringen med dens 17 nye stationer kan åbne søndag d. 29. september.
 
Arbejdet med at bygge de 17 nye stationer og få de førerløse tog til at køre er ved at være afsluttet. I perioden frem til september skal de sidste tests gennemføres og dokumenteres, og metrodriften skal køre som almindelig drift - dog uden passagerer. Dette arbejde danner grundlag for den endelige myndighedsgodkendelse, hvor der gives tilladelse til at køre med passagerer. Tilladelsen er derfor afhængig af, at tests og dokumentation er i orden, og kan først opnås kort tid før, Metroen er klar til åbning i september.

- Vi har bygget Metroen til glæde for de mange passagerer, der om kort tid vil opleve, at de kan komme nemmere og hurtigere rundt i byen. Vi er meget tæt på mål og glæder os til at kunne slå dørene op. De kommende måneder skal vi have de sidste tests på plads og køre normal metrodrift, så myndighederne får mulighed for gennemføre deres arbejde med den afgørende godkendelse til at vi må køre med passagerer, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.
 
Om Cityringen
- Cityringens 17 nye stationer vil forbinde Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By.
- Cityringen vil allerede det første år fordoble antallet af metropassagerer, så der i 2020 ventes at være i alt 122 mio. metropassagerer.
- Cityringen er byens nye metrolinje M3, og der er maksimalt 12 minutter til den fjerneste station, uanset hvor man står på.
- Cityringen kommer til at køre førerløst og i døgndrift ligesom den eksisterende metro, og der vil i myldretiden være maksimalt tre minutter mellem afgangene, så man behøver ingen køreplan.
- I 2020 suppleres M3 af linjen M4, som bliver en linje fra København H til Nordhavn og Orientkaj. M4 vil øge frekvensen yderligere på Cityringen på strækningen gennem Indre By.

-kj

Læs mere om Byggeri

28/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.