Aktuelle nyheder - Byggeri

Digitalisering og bæredygtighed kan give en bedre bundlinjeDe ca. 50 deltagere på Carl Ras’ Partnerdagen 2019 fik gode input med hjem fra blandt andre DI Byg, HusCompagniet og Lendager Group.

Digitalisering og bæredygtighed kan give en bedre bundlinje

Byggebranchen er ansvarlig for 35 % af det globale affald, mens digitaliseringen endnu ikke har vundet helt indpas. Derfor havde Carl Ras inviteret 50 leverandører til Partnerdag om digitalisering og bæredygtighed

Del artiklen på

Det gennemgående tema for Partnerdagen, der blev afholdt onsdag d. 29. maj, var de store muligheder indenfor digitalisering som vejen til øget effektivitet og mindsket negativt aftryk på miljøet.

Steffen Baungaard, bestyrelsesmedlem og tidligere CEO ved HusCompagniet, fortalte, hvordan virksomheden har taget den digitale transformation til sig og er blevet mere effektiv.

F.eks. bruger HusCompagniet softwaren LetsBuild som byggestyringsværktøj til at arbejde effektivt – en funktion er, at de forskellige faggrupper selv melder klar til næste faggruppe, så de ved, hvornår der er klar til dem på byggepladsen. Dermed undgår de at køre forgæves eller ikke kunne arbejde 100 % effektivt.

Lendager Group gav inspiration til, hvorledes bæredygtighed kan give bedre bundlinje og DI Bygs branchedirektør Elly Hove gav indsigt i de stadig flere direktiver og forordninger, virksomhederne skal forholde sig til i forhold til at tage miljømæssigt og socialt ansvar.

Kræver samarbejde i alle led i kæden
På Partnerdagen blev det tydeligt for deltagerne, at data og digitalisering vil kunne løfte byggebranchens effektivitet og samtidig kunne bidrage til at mindske det negative aftryk på miljøet. Og at håndværkernes leverandører kommer til at spille en stor rolle.

- Vi vil gerne kunne give vores kunder det, de har brug for, både på den korte og den lange bane. Det kræver, at vi og vores leverandører kan samarbejde i endnu højere grad digitalt, for det vil håndværkerne, vores kunder, kun efterspørge mere af – og så skal vi også sørge for, at vi har en planet at bo på i morgen, siger Gorm Rasmussen, adm. direktør hos Carl Ras, og fortsætter:

- Derfor har vi stort fokus på digitalisering og bæredygtighed, både nu og fremover.

Noget at tænke på
Deltagerne gik hjem med masser af inspiration til udvikling af deres virksomheder. Christian Beldam, regional manager Scandinavia hos Soudal, sagde bl.a.:

- Partnerdagen har givet et konkret indblik i noget, man godt ved. Vi har fået et 'hands on'-indblik i agendaerne og forretningsmuligheder, så det er gået fra at være lidt tåget til at være en potentiel forretningsmulighed.

-los


Læs mere om Byggeri

11/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder