Aktuelle nyheder - Byggeri

Dobbelt så mange svanemærkede byggerier som i 2018Store Solvænget på Amager er et af de mange svanemærkede byggerier, der netop nu er ved at blive opført – og bliver de første svanemærkede almenboliger i Danmark. Foto: ONV arkitekter.

Dobbelt så mange svanemærkede byggerier som i 2018

SPONSORERET INDHOLD: Antallet af svanemærkede byggerier i Norden er de seneste år vokset markant – og nye tal viser, at antallet er mere end fordoblet på bare to år

Del artiklen på

Svanemærket, Nordens officielle miljømærke, er et velegnet redskab til at sikre grøn vækst – og mange i byggebranchen har allerede taget det i brug: Nye tal fra Nordisk Miljømærkning viser, at antallet af svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner, der enten er færdige eller under konstruktion, er mere end fordoblet fra januar 2018 til januar 2020.

Godt for miljø og klima
- Det er rigtig godt for miljø og klima, at flere og flere byggerier bliver Svanemærket. Et svanemærket byggeri er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og -logbog samt god kvalitet via gennemgang af uvildig tredjepart. Denne tilgang fremmer både cirkulær økonomi og reducerer klimabelastningen. Det tror jeg er blandt de vigtigste grunde til Svanemærkets stigende popularitet inden for byggeri, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Strategisk valg
En af de parter, der netop bruger Svanemærket i deres klimaindsats, er PKA, som bl.a. har opført The Hill i Hillerød og Svanehusene i IrmaByen i Rødovre:

- Vi certificerer vores ejendomme som en del af PKA’s klimastrategi. Og Svanemærket tiltaler os, fordi forbrugere har et højt kendskab til mærket, og fordi det har en høj troværdighed. Med Svanemærket viser vi, at PKA er med i front inden for bæredygtighed. Samtidig er det med til at skabe attraktive ejendomme med meget høj beboertilfredshed og med gode afkast til medlemmerne, siger Peter Gravesen, porteføljemanager i PKA.

Også AP Pension har gjort Svanemærket til en del af deres strategi:

- AP Pension har en strategi om, at vi skal være maksimalt bæredygtige. Derfor har vi besluttet, at alt vores boligbyggeri skal være svanemærket. Og vi er stolte over, at vi med Kolding Sky netop nu er med til at opføre det første svanemærkede byggeri i Jylland, siger Peter Olsson, administrerende direktør i AP Ejendomme.

Der nu mere end 12.000 svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner i Norden – og mere end 22.000 nye er på vej.

Entré på nye områder
2019 har i det hele taget været et år, hvor Svanemærket har gjort entré på flere nye områder. Der har bl.a. været første spadestik til Gartnergården, de første svanemærkede ældreboliger i Danmark – og et stort projekt med landets første svanemærkede ungdomsboliger er ligeledes blevet præsenteret.

En anden milepæl var, da Boligforeningen 3B holdt rejsegilde på Store Solvænget, som bliver Danmarks første, svanemærkede almene boliger:

- Som med flere andre samfundsopgaver, så er vi i 3B stolte af at være i front – også når det gælder bæredygtigt og miljørigtigt byggeri. For naturens og for vores børns skyld. Derfor er vi også glade for, at det lykkedes at få det velkendte grønne Svanemærke i Store Solvænget-byggeriet, siger Iris Gausbo, næstformand for Boligforeningen 3B.

Boligforeningen 3B er bygherre på projektet, som er tegnet af ONV arkitekter, mens Scandi Byg er totalentreprenør.

93 % af danskerne kender Svanemærket, mens 66 % af danskerne ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

Læs mere på svanemærket byggeri her.

Kendetegn ved et Svanemærket byggeri:
- Lavt energiforbrug
- Godt indeklima vha. krav til bl.a. dagslys, ventilation og fugtsikring
- Skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter
- Strenge krav til bæredygtigt certificeret træ
- Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
- God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

Læs mere om Byggeri

25/6 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.