Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

En verden af skrald åbner i KoldingUdstillingen viser publikummet, hvordan affald og gamle byggematerialer kan få nye funktioner og øget værdi.Foto: Rasmus Hjortshøj - COAST Studio

En verden af skrald åbner i Kolding

Lendager Groups anmelderroste arkitekturudstilling ’Wasteland - Fra affald til arkitektur’ vandrer nu ud i landet. Første stop på rejsen er Kolding, hvor den åbner i dag og varer indtil 15.april

Del artiklen på

Da Wasteland åbnede for første gang på Dansk Arkitektur Center i København stod anmelderne i kø for at lovprise udstillingen. En arkitekturudstilling, som viser materialers genanvendelsesmuligheder i smuk og nytænkende arkitektur.

Og i dag åbner udstillingen for første gang udenfor hovedstaden. Wasteland i Kolding inviterer indenfor i en verden med alt fra overskårne champagnepropper til gamle mursten - og viser potentialet for materialegenanvendelse og cirkulær økonomi i byggeriet.

En driver for lokal bæredygtig vækst
I tæt samarbejde med Kolding Kommune og Trekantområdet Danmark har Lendager Group nu mulighed for at vise udstillingen for det jyske publikum. Arkitekt og grundlægger af Lendager Group, Anders Lendager, er kurator for udstillingen. Og det er Anders Lendagers helt store håb, at Wasteland kan være med til at inspirere til bæredygtig vækst i Trekantområdet. En bæredygtig vækst, som skabes ved at de lokale virksomheder, politikere og borgere ser værdien og mulighederne i de allerede eksisterende materialer, vi har omkring os.

- Vi håber, at Wasteland-udstillingen bliver en driver for lokal vækst i Kolding og resten af Trekantområdet. Hvor de lokale virksomheder, politikere og borgere slår øjnene op og oplever en cirkulær verden, hvor affald og gamle byggematerialer bliver til smuk arkitektur, siger Anders Lendager, kurator for Wasteland og grundlægger af Lendager Group

Byggeriet er udfordret
For byggebranchen står foran en stor udfordring. Faktisk står bygge- og anlægssektoren alene for en tredjedel af Danmarks samlede affaldsmængde ifølge regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi. Derfor er det altafgørende, at arkitekter, ingeniører og bygherrer begynder at gentænke deres brug af ressourcer - før det er for sent. Netop det belyser Wasteland gennem konkrete genanvendelsesmuligheder af materialer og nytænkende arkitekturprojekter.

Bæredygtighed gøres håndgribeligt
Upcycling, bæredygtighed og cirkulær økonomi er i dag begreber, som for mange er vanskelige at definere. Hvad er det egentlig? Og hvorfor er det overhovedet nødvendigt?

Udstillingen viser publikummet, hvordan affald og gamle byggematerialer kan få nye funktioner og øget værdi - en proces kaldet upcycling. Wasteland gør upcycling, bæredygtighed og cirkulær økonomi håndgribeligt ikke kun virksomheder og politikere, men også den almene borger. Udstillingen viser publikummet, hvordan et nyt bæredygtigt mindset kan gøre en reel forskel i byggeriet - og hvordan en idé kan skaleres, når den helt rigtige opstår.

- Det, vi ønsker at vise med Wasteland, er, at affald er vores største ressource. Vi står med et enormt potentiale, som muliggør at skabe en sund og bæredygtig fremtid i byggeriet uden negativ påvirkning på vores klima, fortsætter Anders Lendager.

- jhn

Fakta om udstillingen
Wasteland viser en fremtid med cirkulær og nyskabende arkitektur
På udstillingen kan forskellige materialers genanvendelsespotentialer opleves - beton, træ, mursten, glas, stål og plastik. Hvert materiales øgede værdi og funktion konkretiseres gennem et af Lendager Groups projekter.

Projekter alt fra renovering af Falkoner Centrets historiske stålfacade, udskårne murstensmoduler fra forladte huse, genbrugsvinduer fra almene boliger i Nordjylland samt smukke træfacader i hotelinteriør.

Wastelands officielle åbning er torsdag den 8. februar 2018 på Saxovej 12 i Kolding. Udstillingen åbner for offentligheden lørdag den 10. februar 2018 indtil den 15. april 2018. Åbningstiderne er onsdag til søndag fra 12.00 til 17.00.

Læs mere om Byggeri

8/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder