Aktuelle nyheder - Byggeri

Energieffektivisering bør styrkes i regeringsgrundlaget

Energieffektivisering bør styrkes i regeringsgrundlaget

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, håber, at en ny regering i højere grad vil skabe bedre muligheder for energirenoveringer af den bestående bygningsmasse

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Dansk Byggeri lagde i foråret ikke skjul på sin skuffelse over, at energirenovering af bygningsmassen ikke i højere grad indgik i den klimaplan, som et bredt flertal af Folketingets partier indgik i foråret.

Direktør Michael H. Nielsen håber derfor, at regeringsforhandlingerne, hvor der er fokus på klimaet, skaber muligheder for mere energirenovering, og han siger blandt andet til BygTek, at hvis han sad med ved bordet i Landstingssalen på Christiansborg hvor forhandlingerne foregår, ville hans højeste ønske være, at der fastlægges mål for, hvad der skal realiseres for energibesparelser:

Mangler forpligtende mål
- Indtil videre er der sat nogle ikke forpligtende mål i både EU og i Danmark. Der bør være mål for, hvor meget energiforbruget skal reduceres i bygningsmassen frem mod 2025 og længere frem i tiden. Målene skal være konkrete og bindende. Desuden er man også nødt til at se på CO2 udslippet fra byggeriet på andre områder. Der er stigende interesse både politisk og i byggebranchen for, hvilket CO2-aftryk vi afsætter både hvad angår anvendelsen af materialer, og den måde vi bygger. Der skal vi ind i en proces sammen med politikerne, hvor der kan ske en regulering via Bygningsreglementet. Det kan blandt andet ske i form af miljøvaredata på byggematerialerne. Byggeriet står for 40 procent af al den CO2, som udledes på verdensplan, og heraf er halvdelen i forbindelse med driften af bygningsmassen og den anden halvdel er det, som er bundet i de anvendte bygningsmaterialer, forklarer Michael H. Nielsen.

Lad materialerne konkurrere
Der har i valgkampen været flere partier, der har nævnt muligheden for i større grad at anvende træ i byggeriet, men Michael H. Nielsen mener, at det er vigtigst at lade materialerne ’konkurrere med hinanden’ om, hvem der kan levere det laveste CO2 aftryk:

- Det gælder også inden for de samme materialer, hvor producenterne kan konkurrere om, hvilket CO2 aftryk, der er i lige præcis de materialer, som de leverer…
Dansk Byggeris direktør er optimist i forhold til energieffektivisering, når han ser på, hvilke partier der forhandler om et regeringsgrundlag:

- Energirenovering og energibesparelser kommer til at fylde mere, men der kommer også mere fokus på CO2-udledning generelt, og derfor kan vi i byggeriet også lige så godt komme i gang med at se på de materialer, vi bruger, siger Michael H. Nielsen.

Cirkulær økonomi
Han peger desuden på behovet for behandlingen af byggeaffaldet i den cirkulære økonomi:

- Vi skal i endnu højere grad nyttiggøre byggeaffaldet, og det skal ske i en dialog med byggeerhvervet. Det skaber innovation og udvikling, så vi får realistiske mål, der kan drive udviklingen. Vi skal have affaldet højere op i værdikæden, og det kan skabe en ny dansk styrkeposition, hvor byggeriet kan levere resultaterne, slutter Michael H. Nielsen.

Hør hele interviewet med Michael H. Nielsen på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3626&T=Energieffektivisering bør styrkes i regeringsgrundlaget

Læs mere om Byggeri

13/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.