oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Enhedslisten kritiserer Vejdirektoratet for StorstrømsudbudHenning Hyllested fra Enhedslisten frygter for problemer med italiensk entreprenørfoirmaer ved opførelsen af den nye Storstrømsbro

Enhedslisten kritiserer Vejdirektoratet for Storstrømsudbud

Underskriften af kontrakten er udskudt ind til videre. Der stilles krav om klausuler i forhold til de italienske vindere af udbuddet

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Transport-, Bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen oplyste efter et møde i Folketingets Transportudvalg, hvor han forelagde redegørelsen fra Kammeradvokaten for situationen omkring den nye Storstrømsbro, at der er opbakning til den nuværende proces, hvor det konsortium, der står til at vinde kontrakten, blandt andet inden 14 dage skal redegøre for, hvordan man vil håndtere økonomien, efter at det er kommet frem, at et af de tre firmaer er under rekonstruktion:

- Både hvis Vejdirektoratet eller jeg som minister fraviger udbudsreglerne, vil det være ulovligt. De regler er fulgt. Vi vil i forbindelse med kontrakten indføje en klausul om, at hvis de rejste korruptionsanklager er af alvorlig karakter og fører til dom, så kan vi stille krav om, at hele konsortiet foretage en selvrensning, sagde Ole Birk Olesen blandt andet efter mødet i udvalget.

Tør ikke spå om resultatet
Socialdemokraten Magnus Heunicke siger til BygTek, at Kammeradvokaten følger sagen, men han er ikke tilfreds med forløbet af projektet:

- Vi har stillet de tre selskaber i brokonsortiet et ultimatum, hvor de senest onsdag klokken 12 skal svare på, hvordan de vil håndtere nye oplysninger om, at det ene selskab er under rekonstruktion, samt anklagerne om korruption og bestikkelse, siger Magnus Heunicke.
Han mener, at enten underskrives kontrakten inden for et par måneder, eller også må hele udbuddet gå om:

- Det er ikke en mulighed for mig, at de kan blive ved med at trainere hele processen. Men jeg tør ikke spå om resultatet, siger han videre.

Tindrende klart
Henning Hyllested fra Enhedslisten siger til BygTek, at det står ’tindrende klart’, at det på det nærmeste er umuligt at komme af med det eller de italienske firmaer, man er utryg ved:

- Vi hænger på dem, selv om to af firmaerne ikke er optaget på den italienske hvidliste i forhold til mafiaforbindelser. De har heller ikke det ’mafiacertifikat’, der kan erstatte hvidlisten. Det er dårligt arbejde af Vejdirektoratet, at man ikke i udbudsmaterialet - når man vidste, at italienske firmaer ville byde på opgaven - skriver den slags ind, så man kan gardere sig. Vi er under pres, og jeg er helt sikker på, at man kommer til at løbe ind i problemer. Nøjagtigt som ved metrobyggeriet, hvor et italiensk selskab pludselig forlangte flere penge for arbejdet. Det var efter min mening ren afpresning, siger Henning Hyllested.

Skal banke i bordet
Han mener, at sporene fra norske byggesager skræmmer og henviser til, at det firma, som er under rekonstruktion, ikke har betalt sine regninger i Norge:

- Derfor er det vigtigt, at Vejdirektoratet sikrer sig midler til at banke i bordet og stille krav om, at der er orden i sagerne. At have et firma inde over et så stort projekt, som Storstrømsbyggeriet, der er under rekonstruktion, kan godt give ondt i maven, slutter Enhedslistens ordfører.

Læs mere om Byggeri

11/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder