left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Er kommet ud af coronaåret med nyt rekordresultatDen pause, der opstod i foråret 2020, betyder, at en del af virksomhedens omsætning er blevet flyttet fra 2020 til det nye år, siger adm. direktør i Casa,Torben Modvig.

Er kommet ud af coronaåret med nyt rekordresultat

På trods af en kort opbremsning under nedlukningen i foråret blev bundlinjen for ejendomsudvikleren og totalentreprenøren Casa klart bedre end nogensinde før

Del artiklen på

Før skat tjente Casa således 243 mio. kr. i 2020 mod 159 mio. kr. året før, svarende til en stigning på 53 %

- I et år, hvor coronakrisen udfordrede os på måder, ingen kunne have ventet, har vi leveret et meget stærkt resultat. Det fortæller om - og skyldes - en virksomhedskultur med enorm styrke. Medarbejderne har været omstillingsparate i en grad, der har betydet, at Casas byggepladser har kunne overholde alle tidsplaner uden at måtte gå på kompromis med leverancer, siger adm. direktør Torben Modvig.

Rekordresultatet lander i et år, der naturligvis er markant påvirket af den verdensomspændende corona-pandemi.

Omsætningen gik fra 2,55 til 2,26 mia. kr. i 2020, svarende til et fald på 12 %.

Nedlukningen i foråret betød dog kun, at en række ordrer blev udskudt, men ikke aflyst. Var det ikke sket, havde virksomhedens omsætning for 2020 været i niveauet 2,5-2,6 mia. kr., altså på linje med rekordåret 2019, som tidligere udmeldt.

Står med en solid ordrebog
På trods af pandemiens negative indvirkning på markedet havde Casa i 2020 et samlet ordreindtag på 3,4 mia. kr. Det er det højeste i ét regnskabsår for virksomheden nogensinde. Derfor står man også med en solid ordrebog, som reflekterer, at efterspørgslen på virksomhedens ydelser fortsat er meget stærk.

- Den helt naturlige usikkerhed, der opstod hos mange i foråret, da pandemien for alvor ramte, påvirkede alle dele af byggebranchen, og fik mange investorer til at bremse op. Det viste sig dog ret hurtigt, at der kun blev tale om, at planer blev udskudt - ingen gav op. Siden samfundet startede op igen, er ordrebogen vokset og vokset, men forårets pause betyder, at en del omsætning er blevet flyttet fra 2020 til det nye år, siger Torben Modvig.

Styrkelse i Østdanmark og bredere fundament
Casa har i løbet af 2020 samtidig formået at vinde mere indpas i det østlige Danmark, end virksomheden selv forventede i 2019, blandt andet via en række store renoveringssager.

Renoveringsprojekter udgør i det hele taget en større andel af forretningen end tidligere, og ordrebogen for 2021 afspejler, at den trend ser ud til at fortsætte med en række store projektet i både Vest- og Østdanmark.

Væksten i Østdanmark sker desuden på grund af opbygningen af en stærk udviklingsorganisation i Østdanmark, der har trukket projekter som f.eks. milliardprojektet Stationsparken i Brøndby, 215 boliger på Søndre Ringvej 33a i Kirkebjerg og renoveringen af et kontordomicil på Lindevangs Allé på Frederiksberg.

Siden 2017 har virksomheden holdt fast i sin stærke position inden for boliger, mens områderne Erhverv og Renovering begge har præsteret markant vækst med henholdsvis 31 og 24 % i gennemsnit årligt siden 2017. Dermed er Casa samlet set bredere funderet i branchen nu.

Grøn strøm på byggepladserne
Samtidig fortsætter ejendomsudvikleren implementeringen af den ambitiøse bæredygtighedsstrategi frem mod 2023, selskabet lancerede i 2019. Det indebærer et træk, der skal reducere virksomhedens CO2-forbrug markant:

- En stor del af strategien hviler på bæredygtighed, og i 2021 vil Casa sikre, at alle byggepladser kun anvender strøm fra vindmøller og solceller. Vi vil have endnu flere byggerier, der kan bæredygtighedscertificeres - også inden for renovering - og vi vil fortsætte med at styrke vores interne kompetencer på området, siger Torben Modvig.

Casas nøgletal 2020:
Nettoomsætning: 2,26 milliarder kroner
Resultat efter skat: 217 millioner kroner
Indtjeningsmargin: 10,7 procent
Soliditet: 36,4 procent
Medarbejdere: 206

-los

Læs mere om Byggeri

16/2 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.