oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Erhvervslivet vil bygge og tror på et godt årArkivfoto.

Erhvervslivet vil bygge og tror på et godt år

Virksomhedslederne inden for byggeriet forventer, at året kommer flyvende fra start, og at 2018 endda bliver endnu bedre end 2017

Del artiklen på

I første kvartal er der udsigt til fremgang i både omsætning, indtjening og beskæftigelse i forhold til samme kvartal sidste år, og medlemmerne af DI Byg har højere forventninger til 2018 end resten af DI's medlemmer. Det viser svar, der er givet af DI's virksomhedspanel

Forventningerne er også positive, når virksomhedslederne ser frem mod hele 2018. Et flertal regner med, at 2018 bliver bedre end 2017:

 - 2018 tegner til at blive et godt år for byggeriet. Der er store forventninger næsten hele vejen rundt. Og det kommer efter et 2017, hvor der har været masser af store offentlige projekter, hvor huspriserne er steget, og hvor branchen ser ud til at have knækket koden i forhold til at få danskerne til at bygge nyt, siger Elly Kjems Hove, der er branchedirektør i DI Byg.

Arbejdskraft og udenlandsk tilgang
Knap hver fjerde virksomhed, der deltager i DI's samlede virksomhedspanel, svarer, at de har planer om at investere i bygninger eller anlæg til næste år. Der er altså udsigt til, at den fortsatte fremgang i økonomien vil skabe øget aktivitet inden for byggeriet.

 - Det er fantastisk, at det går godt. Men hvis vi skal sikre en sund branche på længere sigt, skal vi løse to vigtige udfordringer. Beskæftigelsen ventes at stige yderligere, og det skal håndteres, da der er allerede nu er mangel på medarbejdere i branchen. Samtidig skal vi forbedre adgangen til det danske marked for udenlandske virksomheder og materialer. Det skal blandt andet ske ved at rydde op i danske særregler, krav og ordninger, som gør det svært for udenlandske virksomheder at agere på det danske marked, siger Elly Kjems Hove.

Problematisk eksportfald
Producenterne af byggematerialer kom ikke så godt ud af 2017. Omsætningen er faldet i de seneste to kvartaler på både hjemmemarkedet og i udlandet.

 - Det kan blive et problem, at eksporten falder. Den tabte markedsposition kan blive svær at generobre, når vi en dag står med et hjemmemarked, der ikke er så lukrativt som i dag.  Byggeriet er sårbart over for udsving i den samlede økonomi, så virksomhederne skal stå så stærkt som muligt på de markeder, de prioriterer, siger Elly Kjems Hove.

Hvis man ser på udviklingen over en længere periode, er salget af byggematerialer dog steget. Det gælder både salget på hjemmemarkedet og eksporten til udlandet. Branchen har nydt godt af den generelle fremgang i økonomien, hvor stigende aktivitet inden for byggeriet også har ført til et øget salg af byggematerialer.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/1 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder