Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Få præcis vejrudsigt ude på byggepladsenDet nye dmi.dk har et stærkt forbedret radarprodukt, som bl.a. viser en en prognose for regn og sne den næste halvanden time frem.(arkivfoto:jhn)

Få præcis vejrudsigt ude på byggepladsen

Vejret rykker tættere på dig og byggepladsen. I dag lancerer DMI nemlig en helt ny opdateret hjemmeside, hvor du kan få vejret 10.000 steder i Danmark på mobilen

Del artiklen på

I dag lancerer DMI en opdateret hjemmeside, der tilpasser sig til din skærm og øger antallet af steder, hvor du kan få din lokale vejrudsigt fra 400 til 10.000. Du kan få radarprognoser, der fortæller dig mere præcist, hvor det kommer til at regne eller sne i Danmark de næste 90 minutter.

Vejret er vigtigt for mange i hverdagen
DMI har undersøgt, hvilke behov og ønsker vi som borgere har, når de tjekker vejret. Undersøgelsen viser, at borgerne efterspørger et design, der skal gøre det nemt at følge med i vejrudviklingen time for time de mange forskellige steder i Danmark, Grønland og på Færøerne.

- Vejret har afgørende betydning for vores hverdag. Med langt over 500 mio. sidevisninger sidste år er vejret både et højt elsket samtaleemne og i centrum, både når vi planlægger hverdagen og sikrer os, når DMI varsler om farligt vejr. Derfor er det afgørende for mig, at DMI lytter til borgerne og tænker brugervenligheden ind i vejrprodukterne. Jeg håber, at alle vil tage hjemmesiden i brug, så DMI kan få feedback fra jer til den sidste del af designprocessen, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Vil tættere på borgere og virksomheder
Hos DMI er det afgørende for direktør Marianne Thyrring, at DMI som vejrmyndighed kommer endnu tættere på borgernes hverdag.

- Vi er stolte af at kunne præsentere denne smagsprøve på det kommende dmi.dk. Vi har arbejdet på, at sitet kan give den bedste service i hverdagen. Som myndighed vil vi gerne tættere på borgere og virksomheder, så alle oplever, at de får en god og relevant information til at træffe små og store beslutninger - både i hverdagen, og når vejret er farligt. DMI skaber værdi, når vi sikrer os, at danskerne føler sig opdaterede og godt klædt på med den viden og data om vejr, hav og klima, som vi råder over, siger Marianne Thyrring.

Beta.dmi.dk, som den nye sides adresse, rummer vejrudsigter fra 10.000 steder i Danmark, 600 steder i Grønland og 95 steder på Færøerne. Siden rummer desuden DMI`s varsler samt et vejrkort, som samler flere af DMI`s kendte vejrprodukter. Det er blot et lille udpluk af de mange forbedringer, der er på vej.

Det nye dmi.dk forventes færdigudviklet inden sommer.

-jhn

Fakta: Et udpluk af forbedringerne

- Det nye dmi.dk tilpasser sig computer, tablet eller mobil, så vejrudsigten altid bliver vist på den bedst mulige måde.

- Det nye dmi.dk er designet efter, hvor brugerens befinder sig (såkaldt geolokation). Dermed tilbyder siden automatisk netop den lokale vejrudsigt, der er mest relevant. Geolokation er et valgfrit tilbud til brugerne.

- Det nye dmi.dk har et stærkt forbedret radarprodukt, som bl.a. viser en radarfremskrivning. Radarfremskrivning er en prognose for regn og sne den næste halvanden time frem, der ligger i forlængelse af de radarbilleder, brugerne kender fra et nuværende dmi.dk. Det nye radarprodukt har også flere detaljer, og brugeren kan zoomes ind på kortet.

- Det nye dmi.dk giver nemmere adgang til DMI's varsler om farligt vejr. Relevante varsler findes nu på alle lokale vejrudsigter, så det bliver nemmere at se, om der er aktive varsler i området.

Er du nysgerrig? Så klik ind på www.beta.dmi.dk her

 

Læs mere om Byggeri

13/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder